4,9’luk Deprem

  Hatay’da 9 Kasım sabahı erken saatlerde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi. 09 kasım sabahı 05.32’de Kırıkhan-Taşoluk merkezli yerin 13.9 km derinliğinde 4.9 büyüklükte depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığı kaydedilirken, Hatay’ın dört bir yerinde binlerce kişi evinden dışarıya çıktı, kimileri sabaha kadar evine giremedi.Hatay Valiliği de kısa süre sonra şu açıklamayı yaptı.“İlimizde saat […]

 

Hatay’da 9 Kasım sabahı erken saatlerde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi.

09 kasım sabahı 05.32’de Kırıkhan-Taşoluk merkezli yerin 13.9 km derinliğinde 4.9 büyüklükte depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığı kaydedilirken, Hatay’ın dört bir yerinde binlerce kişi evinden dışarıya çıktı, kimileri sabaha kadar evine giremedi.
Hatay Valiliği de kısa süre sonra şu açıklamayı yaptı.
“İlimizde saat 05.32’de yaşanan Kırıkhan merkezli 4.9 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiştir. Gelişmeler ekiplerce hassasiyetle takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

NACİ GÖRÜR:  “TELAŞA GEREK YOK”

Bu arada Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof.Dr. Naci Görür, meydana gelen Kırıkhan depreminin artçı olduğunu bildirdi. Prof.Dr. Naci Görür’ün paylaşımı şöyle.
“Arkadaşlar, Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu(Hart.). Bu deprem daha öce kırılmış olan Amanos Fay Zonu içerisinde, kırılmayan bir kesimin işi, yani artçı deprem. Telaşa gerek yok, sevgiyle.” -Adil Yeşildağ-

Exit mobile version