5 Araştırma Kuruluşu Anketi:

Bugün Seçim Olsa, Oyunuzu Kime Verirdiniz? AKP % 36,5, CHP % 26,7, İYİ PARTİ % 10,9, MHP % 10,2, HDP % 9,7 Türkiye’de 5 araştırma şirketi, seçim anketlerinde, birbirlerine yakın veriler ortaya çıkardı. GENAR, AREA, Optimar, Türkiye Raporu ile Gezici Araştırma Şirketlerinin temsilcileri, önceki akşam bir TV kanalında açık oturuma katıldı ve “Şimdi seçim olsa, […]

Bugün Seçim Olsa, Oyunuzu Kime Verirdiniz?

AKP % 36,5, CHP % 26,7, İYİ PARTİ % 10,9, MHP % 10,2, HDP % 9,7

Türkiye’de 5 araştırma şirketi, seçim anketlerinde, birbirlerine yakın veriler ortaya çıkardı. GENAR, AREA, Optimar, Türkiye Raporu ile Gezici Araştırma Şirketlerinin temsilcileri, önceki akşam bir TV kanalında açık oturuma katıldı ve “Şimdi seçim olsa, oyunuzu hangi partiye verirdiniz?” sorusuyla, 84 milyonun nabzını yokladı.

TV kanalındaki canlı yayında, anket kuruluşları sonucunu açıklayan yetkilileri, temsilcileri şu isimler oldu:

Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Türkiye Raporu Başkanı Can Selçuki, AREA Araştırma Başkanı Murat Karan ve GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş.

Araştırma şirketlerinin, “Bugün seçim olsa, kime oy verirdiniz?” sorusuna verilen yanıtlara göre, Partilerin alacağı oy oranları ile diğer veriler şöyle gerçekleşti:

AKP: % 36,5

CHP: %26,7

İYİ Parti: % 10,9

MHP: % 10,2

HDP: % 9,7

DEVA :% 1,3

Türkiye Değişim Partisi: % 1,1

Memleket Partisi :% 0,8

Yeniden Refah Partisi: % 0,7

Saadet Partisi: % 0,7

Gelecek Partisi: % 0,5

Zafer Partisi: % 0,1

-Haber/ Cemil Yıldız-

Exit mobile version