600 konutlar nefes almaya başladı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından en çok yıkım yaşayan ilçelerden biri olan Antakya’da, en büyük hasarı alan bölgelerden biri de 600 Konutlar bölgesiydi. Tüm binaların yıkıldığı bu bölgede, depremin üzerinden geçen 1.5 yılın ardından yeni binalar yükseliyor ve neredeyse tamamlanmak üzere. Depremin hemen ardından başlayan yeniden inşa çalışmaları, modern mühendislik teknikleri ve depreme dayanıklı […]

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından en çok yıkım yaşayan ilçelerden biri olan Antakya’da, en büyük hasarı alan bölgelerden biri de 600 Konutlar bölgesiydi. Tüm binaların yıkıldığı bu bölgede, depremin üzerinden geçen 1.5 yılın ardından yeni binalar yükseliyor ve neredeyse tamamlanmak üzere.

Depremin hemen ardından başlayan yeniden inşa çalışmaları, modern mühendislik teknikleri ve depreme dayanıklı yapı standartlarına uygun olarak yürütülüyor. Enkaz kaldırma ve altyapı çalışmalarının hızla tamamlanmasının ardından yeni konutların inşasına başlandı. Yeni binaların tamamlanması, bölgenin yeniden canlanmasına katkıda bulunacak.

Antakya halkı, yeni konutlarına kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyor. Yeni evlerine taşınacak olan aileler, eski yaşam alanlarına geri dönmeyi dört gözle bekliyor.

Merak edilen 600 konutlardaki inşa çalışmalarını yerinde görüntüleyen muhabirimiz yakın zamanda burada eskisi gibi bir yaşamın başlayacağı izlenimini elde etti. – Gönül Yeşil –

Exit mobile version