63 kişi ölmüştü, mühendis tutuklandı

Adana’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde yıkılan Tutar Apartmanı’nın C bloğunun teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya tutuklandı. Davada 63 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili olarak, Akkaya’nın tutuksuz yargılanmasına yönelik itirazda bulunuldu.   Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin bilirkişi raporları doğrultusunda, sanığın “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla […]

Adana’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde yıkılan Tutar Apartmanı’nın C bloğunun teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya tutuklandı. Davada 63 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili olarak, Akkaya’nın tutuksuz yargılanmasına yönelik itirazda bulunuldu.

 

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin bilirkişi raporları doğrultusunda, sanığın “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi. Akkaya, duruşmada 1975 deprem yönetmeliğine göre inşa edilen binanın bu şiddetteki bir depremde sağlam kalmasının mümkün olmadığını, güçlendirme sorumluluğunun kendisine ait olmadığını belirtti.

 

Akkaya, ayrıca Adana’da 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılan Ekim Apartmanı ile ilgili olarak da tutuklu yargılanıyor. Olayda 42 kişi hayatını kaybetmişti. Tutar Apartmanı davasında ise Akkaya hakkında, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan dava açıldığı bildirildi.

 

Savcının, sanığın tutuklu yargılanması yönündeki görüşü mahkeme tarafından dikkate alındı.

-Volkan İcil-

Exit mobile version