Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 Mart’ta yaşanan ‘şiddet’e Ekrem Dönmez de tepki koydu

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması düzenlenen Mersin Barosu’nda mikrofonu alan Avukat Şilan Türk’ün ‘İstifaya zorlanıyoruz’ demesinin ardından Baro Başkanı tarafından ‘itilmesi’ tepkiye neden oldu.

Mersin Barosu’nda son yaşanan olay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hassasiyeti noktasında birçok kesimden tepki görürken, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez de tepkisini sosyal paylaşım hesabı üzerinden dile getirdi. “Cumhuriyet tarihi ile yaşıt Mersin Barosu, kadına şiddet olgusu ile bu şekilde anılmayı hak etmiyor” diyen Baro Başkanı Ekrem Dönmez, “Baroların bu şekilde gündeme gelmesi sebebiyle, bir özürden çok daha ötesine ihtiyacımız var. Yazıklar olsun…” tespitinde bulundu. Mersin eski Baro Başkanı Av. Alpay Antmen ise, buna dair tepkisini, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir meslektaşımıza yapılan muameleyi kınıyorum” şeklinde paylaştı.

-ne oldu?-

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyelerinin 8 Mart için hazırladığı basın metninin okunması, “kadına şiddete HAYIR” ifadesinin büyük harflerle yazıldığı ve “son 10 yılda kadına yönelik şiddetin arttığı” ifadeleri nedeniyle izin verilmedi. Baro Yönetimi, “bunun siyasi bir mesaj olduğunu” iddia etti. Bunun üzerine Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı ve üyeler istifa ettiklerini açıkladı. Mersin Baro Başkanı Ali Er ise kendi hazırladığı basın metnini okumasına üzerine gerilim çıktı. Baro Başkanı Er, basın metninin “Yönetim Kurulu” adına olduğunu savundu. Er’in konuşmasını bitirmesinin ardından, bir kadın avukat, “Açıklamanızda yönetim kurulu adına diyorsunuz, ben yönetimdeyim, bu açıklamayı kabul etmiyorum” dedi. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi de bu sırada kürsüye çıkarak, kısa bir konuşma yapmak istediğini söyledi. Bu sırada kadın avukat, Baro Başkanı Er tarafından kürsüden itildi. Bazı avukatlar olaya tepki gösterirken, kısa süreli arbede yaşandı.                       Tamer Yazar