91 kaçakçıya Jandarma darbesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanlara yönelik gerçekleştirilen Narkoçelik-31 operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, operasyonda 91 zanlı yakalandı ve 1 ton 47 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.   Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıkları tarafından yürütüldü. 253 ekip ve 996 personelin […]

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanlara yönelik gerçekleştirilen Narkoçelik-31 operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, operasyonda 91 zanlı yakalandı ve 1 ton 47 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

 

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıkları tarafından yürütüldü. 253 ekip ve 996 personelin katılımıyla Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Manisa, Aksaray, Adana, Balıkesir, Bitlis, Batman, Bingöl, Malatya, Ağrı, Kırklareli, Aydın, Yalova, Afyonkarahisar, Antalya, Erzurum, Karaman, Sakarya, Rize, Kırıkkale, Muğla, İzmir, Siirt ve Ankara’da olmak üzere toplam 26 ilde gerçekleştirildi.

 

Operasyonlarda gözaltına alınan 91 şüpheliden 55’i tutuklanırken, 9’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer zanlıların işlemleri ise devam ediyor. Yapılan aramalarda, 1 ton 47 kilogram uyuşturucu, 8 milyon 249 bin kök Hint keneviri ve kök skunk ile 21 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

 

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi. -Volkan İcil-

Exit mobile version