Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

AKP İl Danışma Kurulu

AKP İl Danışma Kurulu toplandı
Ak Parti Hatay İl Danışma Toplantısı dün gerçekleştirildi.
Antakya Kültür Merkezi’ndeki toplantıya; Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Milletvekilleri, Partili Belediye Başkanları, İl ve İlçe Başkanları, Meclis üyeleri, kadın gençlik kolları yöneticileri ile Partililer katıldı.

Hatay’ın da yer aldığı 6 İl’de
22 Bekar’a Şok! Evlendirildiler, Haberleri Yok…
Gaziantep merkezli; İstanbul, Hatay, Malatya, Ankara ve Mardin’de yapılan operasyonlar kapsamında, yabancı uyruklu kişileri Türk vatandaşlığına geçirebilmek için, 22 kişiyi kendi bilgilerinin dışında evlendirdikleri belirlenen 12 kişi gözaltına alındı.
Bekar olduğunu sanırken evli olduğunu öğrenen kişiler, şok yaşadı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda, 22 Türk vatandaşının, kendi bilgileri dışında yabancı uyruklu şahıslarla evlendirildiği tespit edildi. Eski tarihlerde, yurt dışında evlilik yapmış gibi gösterildiği ve bu evliliklerin de nüfus müdürlüklerince onaylanması sağlanarak Türk vatandaşlığının alınmaya çalışıldığını belirleyen ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Gaziantep merkezli; İstanbul, Hatay, Malatya, Ankara ve Mardin’de eş zamanlı bir operasyon yapıldı. Adreslerde yapılan aramalarda dijital materyallere el konulurken, ilçe eski nüfus müdürü ve 3’ü nüfus personeli olmak üzere, 12 kişi gözaltına alındı.

Vekillere özel
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milletvekillerine; “teknoloji destekli”, “dijitalleşebilen” ve “yazıları mikrodalgada silinip tekrar kullanılabilen” akıllı ajanda hediye etti.

Başvuru dönemi
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na internetten başvuru dönemi başladı.
KVKK Başkanı Faruk Bilir, “İlgili kişilerin şikayetlerinin ve veri ihlal bildirimlerinin kurumun internet sayfası üzerinden yapılabilmesi, önemli bir gelişmedir” dedi.

Hafıza Mekanı
Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesiyle beraber toplumsal hafızada önemli bir yer tutan Agos Gazetesi’nin eski yerinde açılan “23,5 Hrant Dink Hafıza Mekanı”nda, Dink’in toplumsal bellekte bıraktığı iz gözler önüne seriliyor.

Ülke genelinde
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM), 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilinin başlaması dolayısıyla şehirlerarası ve şehir içi yollarda araç ve yaya trafiğinin yoğunlaşması üzerine trafik önlemleri artırıldı.

Hizmete girdi
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda hizmete alınan uyku odalarında, misafirler, saati 7 avro karşılığında ücretsiz internet ve TV hizmetinin yanı sıra ikramlardan da faydalanabilecek.

Kayıt dışı takibi
Gelir İdaresi Başkanlığı’nca, stratejik bakımdan büyük önem taşıyan tarım ve gıda sektörü mercek altına alınırken, bu alandaki kayıt dışılığın önlenmesine yönelik çalışmalar derinleştirildi.

Aldatmaz’ın acı günü
Annesi Vefat Etti
Hatay Sosyal Hizmetler ve Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mahmut Aldatmaz, anne acısı yaşadı. Mahmut Aldatmaz’ın annesi Hacı Nezihet Aldatmaz, vefat etti ve hafta sonunda toprağa verildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Tüm Üniversitelere
Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK), Üniversitelere, Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanı İstihdamıyla İlgili Usul ve Esasları belirleyen bir genelge gönderildi.

1 Milyonu aştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “100 bin sosyal konut” dediklerini hatırlatarak, “Ne diyorlardı, ‘Toplu konut olmaz, yapılmaz.’ Müracaatlar ne oldu biliyor musunuz? 1 milyonu aştı” dedi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi”ne, toplam 1 milyon 211 bin 518 kişinin başvurduğu bildirildi.

Rahşan Ecevit için
Yasa teklifi hazırlandı
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defni için, Meclis’te grubu bulunan 5 siyasi partinin ortak yasa teklifi hazırladığını bildirdi.

İdlib’de bombalar
Rus savaş uçaklarının, Halep ilinin “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” sınırları içerisindeki batı kırsalındaki yerleşimlere bombardımanında, aynı aileden 2’si çocuk 4 sivil hayatını kaybetti.

Sezai Ballı seçildi
Medya İşçileri Sendikası’nın (Medya-İş) 3. Olağan Genel Kurulu’nda oy kullanan 63 delegeden 61’inin oyunu alan Sezai Ballı, genel başkanlığa seçildi.

Ülkemizin Başı sağolsun
Eski başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, hayatını kaybetti. Bu konuda kısa bir not paylaşan, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Partimizin 3. Genel Başkanı Sayın Bülent Ecevit’in değerli eşi, ömrü demokrasi mücadelesi içerisinde geçen, Sayın Rahşan Ecevit’in yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ülkemizin başı sağolsun” dedi.