Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Kazı Yasağı 1 Mart’a

Kazı Yasağı 1 Mart’a Kadar
Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, kısa adı AYKOME olan Altyapı Koordinasyon Merkezi kararıyla, 1 Aralık 2019’da başlayan kazı yasağının 1 Mart 2020 tarihine kadar süreceği duyuruldu. AYKOME toplantısında, 1 Aralık-1 Mart arası, kazı yasak tarihleri olarak belirlendi. Ancak acil kazılar, stabilize yollar ve abone bağlantı kazıları hariç, istisna olarak belediyelerin üst kaplama programı talebi ile ortak program dahilinde ilgili kurumlara kazı izni verilmesi, mevcudun oy çokluğu ile kabul edildi.

İYİ Parti Önerisi:
Deprem Çalıştayı…
İYİ Parti Hatay İl Başkanlığı, ülke gündemindeki doğal afet sürecinde, ilimizde bir Deprem Çalıştayı düzenlenmesini önerdi. İYİ Parti önerisinde, “Hatay’da bulunan tüm siyasi partilerin, belediye, MKÜ, müteahhit, mühendis ve jeoloji mühendislerinin bulunduğu bir çalıştay yapmaya davet ediyoruz. Ortak akılla yapılacaklar, kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Yarın geç olabilir” denildi.

Esnafın şikayeti
Sosyal güvenlikteki sıkıntıların çözümü ile esnafın rahat nefes alacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarımız sigorta primlerinin altında ezilmekten kurtarılmalı” dedi.

Ailelere yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 10 bin briket ev inşası için Suriye içerisinde “Mazluma Çatı Ol” sloganıyla başlattıkları proje kapsamında, İdlib’in Türkiye sınırına (Hatay) yakın kırsal bölgelerinde 200 evi, iç savaş mağduru ailelere teslim etti.

Ülke genelinde
7 bin 254 polisin katılımıyla dün gerçekleştirilen “Duman 9 Operasyonu”nda 4 bin iş yeri denetlendi, 79 kişi gözaltına alındı

Gençler iş arıyor
Türkiye’de 15-24 yaş grubunu oluşturan gençlerde, TÜİK verilerine göre işsizlik oranı yüzde 25.3 ve işsiz sayısı da 1 milyon 290 bin kişi.

Tohumdan sofraya
Denetim artacak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tohumdan sofraya tüm aşamaların izlenebileceği dijital bir sistemle, arz-talep dengesi ve üretim planlaması sağlanacak” dedi.

Gıdada Hijyenlik
Eğitim Kursu yarın Yayladağı HEM’de
İlimiz Yayladağı Halk Eğitim Merkezi, hafta sonunda, gıdada hijyen konusunun ele alınacağı bir toplantıya ev sahipliği yapıyor.
Etkinlik, Yayladağı Öğretmenevi’nde gerçekleşiyor.

MKÜ’de Ücretsiz İngilizce Kursu
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ), Erasmus+ Ücretsiz İngilizce Kursu düzenlendi. Kursa, okulun Erasmus’a katılacak öğrencileri ücretsiz devam edebilecek. Yapılan duyuruda, katılacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla 6 Şubat tarihinde saat 17:00’da İİBF 11 No’lu derslikte Seviye Belirleme Sınavı yapılacağı ve söz konusu sınavda başarılı olan ilk 50 kişinin kursa katılabileceği kaydedildi. Duyuruda ayrıca, “Sınavın sonucu,
7 Şubat tarihinde, birimimiz internet sitesinden ilan edilecektir. Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur” denildi.

Kentsel Dönüşüm
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2019’da “riskli” olarak tespit edilen yapılardaki hak sahiplerine 715 ile bin 150 lira arasında değişen oranlarda kira yardımında bulundu. Hatay’da bu miktar, 995 TL olarak uygulanıyor.

Hem kredi kartları
Hem banka kartları
Bankalararası Kart Merkezi’ne göre; Kredi kartı sayısı, yeni kullanıcılarla birlikte, 2019 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 5 artışla yaklaşık 70 milyona ulaşırken, banka kartı sayısı ise yüzde 14 artışla 166 milyona çıktı.

Trafikte kalabalığız
Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2019’a ilişkin “Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri”ni açıkladı. Buna göre, trafiğe kayıtlı araç sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 1,27 artarak 22 milyon 865 bin 921’den 23 milyon 156 bin 975’e çıktı.

Komisyondan çıktı
Çarşı ve mahalle bekçilerine halka yardım, vatandaşlara kimlik sorabilme yetkisi ile adli görevler verilmesi gibi düzenlemeleri içeren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edildi.

ÖSYM verileri
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Twitter hesabından 2019 yılı sınav verileri paylaşıldı. Buna göre, ÖSYM’nin geçen yıl düzenlediği sınavlara katılan 8 milyon 181 bin 654 adaya yönelik 9 bin 276 soru kullanıldı.

Sağlıkta katılım payı
‘kaldırılsın’ teklifi
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, sağlık hizmetlerinden katılım payı alınmaması için hazırladığı kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sunduğunu söyledi.

Önemli veri
Bugün: 10:00
/Dış Ticaret Dengesi/ Aralık/Beklenti: – 4.30 milyar dolar/Önceki: – 2.23 milyar dolar

Basın Kartları
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Gazetecilerin basın kartlarını artık gazetecilerin kendileri vermelidir. Türkiye’de gazeteciler, basın kartı taşıma koşullarını artık kendileri belirlemelidir” dedi.

Erdoğan uyardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de yoğunlaşan saldırıların ardından 250 bin kişinin daha Türkiye sınırına geldiğini belirtti ve “Türkiye’nin, yeni bir düzensiz göç dalgasını tek başına göğüslemesi mümkün değildir” dedi.

AİHM karnesi
AİHM gündemindeki toplam dava başvurusu sayısı 59 bin 800. Türkiye, Rusya’nın ardından AİHM önünde hakkında en fazla dava başvurusu olan ülke.

Beton bloklar
Suriye sınırına
Suriye sınırında konuşlu birliklere ulaştırılmak üzere gönderilen beton mevzilerin bulunduğu 7 tır, Reyhanlı ilçesine ulaştı.

İki araç çarpıştı: 1 yaralı
Antakya ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücülerden biri yaralandı. Atatürk Caddesi’nde Hamit K’nin kullandığı 31 AVL 92 plakalı otomobil ile Ali T. idaresindeki 34 PU 1592 plakalı otomobil çarpıştı.
Yaralanan Hamit K, sıkıştığı yerden çıkarılarak Hatay Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yolda trafiğin bir süre aksamasına neden olan kaza, çevredeki bir güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Kısa Film zamanı
18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen “Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması” için başvurular 1 Mart’a kadar devam edecek. Katılımcıların kurmaca, belgesel ve canlandırma türlerindeki 20 dakikayı geçmeyen kısa filmleriyle başvurabildiği yarışmanın son başvuru tarihi 1 Mart olarak belirlendi. Başvuru adresi, http://www.environmentalshortfilmfestival.com/index.php/tr/katform …

Sınıra takviye
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye sınırındaki askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcılarla komando takviyesi yapıldı. Komandolar ve araçların, Suriye sınırında konuşlu askeri birliklere takviye amacıyla gönderildiği öğrenildi.

Tahliye çalışması
Çin uçuşlarını durduran havayolu şirketlerine Lufthansa da eklendi. Şirket, 9 Şubat’a kadar uçuşlarına ara verdiğini açıkladı. Türkiye de, Vuhan’daki Türk vatandaşları için tahliye hazırlıklarını başlattı.

Türkler birinci
2018’de Alman vatandaşlığına geçen yabancı uyruklular arasında ilk sırayı yine Türkler aldı. Geçen yıl 16 bin 700 Türk Alman pasaportu alırken, Brexit nedeniyle İngilizlerin başvurularındaki patlama da devam ediyor.

Çin’den tahliye
Çin’in Wuhan kentindeki Türkleri ülkeye getirecek, ambulansa dönüştürülen A400M askeri kargo uçağı, Sağlık Bakanlığı’nca planlanan büyük tahliye operasyonu kapsamında, sağlık ekiplerini ve ekipmanı aldıktan sonra Çin’e hareket edecek.

Enflasyon tahmini
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, “Enflasyonun yıl sonunda yüzde 8,2 olarak gerçekleşeceği, 2021 yıl sonunda yüzde 5,4’e gerileyeceği tahmin edilmektedir” dedi.

TaşıtTakas Sistemi
Araç alım satımında yeni dönem olan TaşıtTakas Sistemi 3 Şubat’ta başlıyor. “TaşıtTakas Sistemi” ile noterler bünyesinde gerçekleştirilecek araç alım satım işlemlerinde, alım satıma konu nakit tutar, araç mülkiyetinin el değiştirmesiyle eş anlı olarak güvenli bir şekilde karşı tarafa transfer edilebilecek.

İşsizlik Sigortası
İşsizlik Sigortası Fonu’nun 2019 yılı verilerine göre, son yılların en yüksek işsizlik ödeneği başvurusu yapıldı. İş akdinin feshedilmesi durumu anlamına gelen Fon’a başvuran kişi sayısı, 2019’da 1 milyon 961 bin 614 kişi olarak gerçekleşti.

İşsizlik artacak
Uluslararası Çalışma Örgütü, küresel istihdama ilişkin öngörülerini açıkladı. Dünya genelinde 2020 yılında işsiz sayısına 2,5 milyondan fazla kişinin daha ekleneceği tahmin ediliyor.

Göçmenlere önlem!
Yüzen bariyerler…
Yunanistan hükümeti, Türkiye’den Yunan adalarına gelen göçü durdurabilmek için yüzen bariyer kullanılacağını açıkladı. Savunma Bakanlığı, bu amaçla, 2,7 kilometre uzunluğundaki yüzen bariyer için üç ay içinde teklif vermeleri konusunda özel şirketleri ihaleye davet etti.

Türkiye’de yok!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray, İzmir ve İstanbul’daki şüpheli vakalarda koronavirüsüne rastlanılmadığını bildirdi.

Depreme önlem
Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Elazığ depreminden çıkartması gereken önemli dersler bulunduğunu belirterek, depreme dayanıklı konutlar için çelik konstrüksiyon ev modelinin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.