Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anket kuruluşu…

Hatay dahil 26 İl’de

Hatay dahil 26 İl’de araştırma yaptı, EN BAŞARILI BAKAN’ı sordu:

Mevlüt Çavuşoğlu…

ASAL Araştırma tarafından yapılan “Cumhurbaşkanlığı ve Kabinede en çok hangi ismi başarılı buluyorsunuz” anketinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu birinci sırada yer aldı. 2 yılı aşkın süredir devam eden koronavirüs salgınında en hassas görevde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ikinci oldu.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından, 3-8 Temmuz tarihleri arasında; Hatay, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil olmak üzere toplam 26 ilde yaptığı anket çalışmasında, vatandaşlara, ”Cumhurbaşkanlığı ve Kabinede en çok hangi ismi başarılı buluyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

EN BAŞARILI

Araştırmaya katılanların yüzde 14.6’sı, “Türkiye’nin En Başarılı Bakanı” olarak Mevlüt Çavuşoğlu’nu işaret etti. Çavuşoğlu’nu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüzde 12.3 başarı oranıyla takip etti. Listenin üçüncü sırasında yüzde 11.5 başarı oranıyla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dördüncü sırasında ise yüzde 10.7 başarı oranıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yer aldı. Beşinci sırada, yüzde 6.8 başarı oranıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yer aldığı araştırmada, altıncı sırada yüzde 5.2 başarı oranıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yedinci sırada yüzde 4.5 başarı oranıyla Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sekizinci sırada yüzde 4.0 başarı oranıyla Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dokuzuncu sırada yüzde 3.3 başarı oranıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, onuncu sırada yüzde 2.9 başarı oranıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yer aldı. Ankette, on birinci sırada, yüzde 2.7 başarı oranıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yer aldı.

-Haber Merkezi-