Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balkız’dan alınan karara eleştiri…

Balkız’dan alınan karara eleştiri…

Balkız’dan alınan karara eleştiri…

Evrensel Gazetesi’nin resmi ilan ve reklam yayımlama hakkının Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından tümüyle iptal edilmesini eleştiren, Hataylı Akademisyen / Hukukçu Neval Oğan Balkız, “Evrensel; halkın, emeğin sesidir!” dedi.

Hataylı Akademisyen / Hukukçu Neval Oğan Balkız, Basın İlan Kurumu tarafından Evrensel Gazetesi’nin resmi ilan ve reklam yayımlama hakkının iptal edilmesini eleştirdi.

BİK’in Eylül 2019’da aldığı resmi ilan ve reklam durdurma kararı sebebiyle, gazeteye 3 yıldır ilan verilmiyordu. Evrensel Gazetesi, BİK Genel Müdürlüğü tarafından gazeteye iletilen tebligatta, iptal kararına gerekçe olarak, okurların bayilerden birden fazla gazete satın alması, kurum abonelikleri ve kayıt defterlerinin düzenli tutulmadığı iddiasının yer aldığını yazdı. BİK’in iptal kararında, 19 Temmuz’da bayi ve 20 Temmuz’da idari denetim yapıldığı belirtilerek, ilan hakkı için gerekli olan 4 bin satış bandının BİK’in ilan yönetmeliğinin ilgili maddesini ihlal ederek aştığına hükmedildiği ifade edildi.

Kararın eleştirisinde duran Balkız, “Basın İlan Kurumu, şimdi de keyfi şekilde, cezalandırmak ve susturmak için Evrensel’in reklam ve resmi ilan yayınlama hakkını tümüyle iptal etti” derken, şunları söyledi:

“Evrensel; halkın, emeğin sesidir! Gerçek haberin, dönüştürücü gücüdür! Özgür basının sesi, Metin’in etik, yurtsever kalemidir!”

Tamer Yazar