Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yangın Soruları!

Nasıl, Kim, Kimler, Neden?

Nasıl, Kim, Kimler, Neden?

Neden, resmi bir açıklama yapılarak, yangının çıkış nedenleri ile müsebbipleri açıklanmıyor?

Üç gün önce, Antakya’nın Habib-i Neccar Dağı eteğindeki Bağrıyanık Mahallesi’nde, yerleşim birimine çok yakın bir yerdeki ormanlık alanda yangın çıktı. İddialara göre, yangına, haber verilmesinden minimum 40 dakika sonra ancak müdahale edilebildi!

Rivayet odur ki, ekiplerin gelişi ve müdahalesi, 40 dakika sonra oldu ve gelene kadar da bölge sakinleri kendi imkanlarıyla yangının büyümesini zaten engellemişlerdi!

Hatay’da; Arsuz, Belen, İskenderun, Samandağ, Antakya Habib-i Neccar Dağı başta olmak üzere, yıllardır orman yangınlarıyla bilinen adreslerimiz. Onlarca yangın çıktı, binlerce dönüm arazi, on binlerce, yüzbinlerce ağaç kül oldu, insanlar ölümle burun buruna geldi. Hatta çeşitli yorumlar, değerlendirmeler, eleştiriler, hatta suçlamalar yapıldı ama… Her şey orada kaldı!

Akıllara gelen şu;

Son olarak, Antakya-Bağrıyanık Mahallesi’ndeki yangın başta olmak üzere, yaşadığımız bu insan kaynaklı doğal afetlerle ilgili yetkililerin soruşturma ve inceleme sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı mı? Yangın çıkartan, neden olan kaç kişi yakalandı? Yangına neden olanların, bu eylemleri hangi amaçla gerçekleştirdikleri kamuoyu ile paylaşıldı mı? Son Bağrıyanık yangınında, iddialara göre, yangına müdahale 40 dakika sonra oldu! Bu söylem doğru mu? Doğru ise olay irdelendi mi? Değilse, neden resmi bir açıklama yapılarak, yangının çıkış nedeni ile müsebbipleri açıklanmıyor?

Unutulmamalıdır ki, yaşanan bu acı olaylardan sonra yetkili birimlerin yapacağı açıklamalar toplumda rahatlamaya yol açabileceği gibi, suça yönelme eğilimindeki kişiler için de caydırıcı olacaktır.

-Cemil Yıldız-