Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şaşırtan Yıkım Genelgesi

Defne Belediyesi, muhtarlara gönderdiği


Defne Belediyesi, muhtarlara gönderdiği yazıda OHAL’ın kalktığı,bu nedenle yol,park,yeşil alan gibi kamuya ait alanlardaki ÇADIR KONTEYNIR-PREFABRİK yada BETONARME yapıların yıkılacağını bildirdi.

Defne Belediyesi, mahalle muhtarlarına gönderdiği yazıda,Deprem bölgesinde OHAL’ın sona erdiği dolayısıyla kamu alanlarına yaptırılan çadır,konteynır, prefabrik ile betonarme yapıların yasal olmayan konuma dönüştüğünü kaydederek yıktırılacağını bildirdi.

Defne belediyesi’nin 21 Haziran 2023 tarihli muhtarlara gönderdiği yazıda:3 aylık sürede kamu alanlarına yaptırılan çadır,konteynır, prefabrik ile betonarme yapıların OHAL’ın sona ermesiyle yasal olmayan bir duruma dönüştüğü kaydedilerek mağduriyet yaşanmaması için kamusal alandaki bu işgallerin kaldırılması gerektiği hatırlatıldı. Defne belediyesi’nin muhtarlara gönderdiği yazıda mahalle sınırlarında işgallere izin verilmemesi istenirken kamu alanı işgallerinde 775 sayılı gecekondu kanununun 18.maddesi gereği “karar almadan kepçe ile bu yapılar yıkılır”ibaresinin yer aldığı hatırlatıldı