Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adem Yeşildal ile Lütfü Savaş Arasında Söz Düellosu

Hatay milletvekili Adem Yeşildal

Hatay milletvekili Adem Yeşildal ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş arasında ağır suçlamalı söz düellosu yaşandı.

Milletvekili Adem Yeşildal, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı, aymazlık ve utanmazlıkla suçlarken, başkan SAVAŞ ise AKP’li vekile “Depremin ilk 4 gününde ne AFAD, ne KIZILAY yok iken siz neredeydiniz?diye sordu ve “Tarih sizi affetmeyecek” dedi.

İşte milletvekili Adem yeşildal’ın tweeet’i:
“Depremden itibaren tek gündemimiz yaraları sarmak oldu. Tüm aymazlıklara rağmen muhatap olmadık ama bu kadar utanmazlık, yüzü kızarmadan yalan söylemek büyük meziyet. Hatay’da sular akmıyor, sinekler ve haşereler her yeri istila etmiş beyefendi saç tarıyor. Pes doğrusu…”


SAVAŞ;Bu tweetiniz seviyenizi gösteriyor
Hatay büyükşehir belediye başkanı saatler sonra tweet’e yanıt verirken Adem Yeşildal için “Bu tweet seviyenizi gösteriyor” benzetmesi yaptı
Başkan SAVAŞ’ın, Milletvekili Adem Yeşildal’a yanıtı şöyle.
“Hatay; karada meydana gelmiş en büyük felaketlerden birini yaşarken, insanlarımız enkaz altında o soğukta hipotermiden can verirken siz neredeydiniz? Dört gün boyunca ne AFAD ne Kızılay ortada bile değilken siz ne yapıyordunuz? İnternet kesik iken, biz sesimizi duyuralım, yardım gelsin diye dağlarda telefon sinyali ararken; enkaz altındakiler yakınlarına ulaşamayan mesaj, konum atıp yardım isterken buna seyirci kalmaktan hiç mi rahatsız olmadınız? Hemşehrilerimiz geriye kalan birkaç eşyasını binalarını ihale verdiğiniz şirketlerin elinden kurtarmaya çalışırken onların çığlığına neden kulaklarınızı tıkadınız? TOKİ bina yapacak diye tarım alanlarının ve insanların tapulu zeytinliklerinin talanına neden sesinizi yükseltmediniz? Antakya ve Defne’ye giden sadece bir tane yol varken trafik sürekli tıkalı, insanlar asbest soluyup toz toprak içindeyken neden alternatif bir yol yapılmadığını 21 yıllık hükümetinize sordunuz mu? Tarım Bakanlığının izni ile ovaya TOKİ’nin daha 2016 yılında yaptığı Devlet Hastanesinde, bebek ve çocukların da aralarında olduğu 80 kişinin nasıl can verdiğini biliyor musunuz? İskenderun’da afet riski olan 6 mahalledeki risk, aniden kağıt üzerinde kaldırılırken itiraz etmeyi aklınıza getirdiniz mi? Başkanı kendi partinizden olan Antakya Belediyesinin özellikle Emek ve Aksaray mahallelerinde 2013 yılından beri kentsel dönüşümü yapmamış olması vicdanınızı sızlatmıyor mu? Depremden etkilenen diğer illere yurt içi ve yurt dışı kaynaklar yığılırken HBB’ye deprem nedeniyle sadece 15 Milyon lira aktarılmasını hazmettiniz mi? 15 Milyon lira ile Hatay’ın kaç gün ilaçlanabileceginin hesabını yaptınız mı? Büyükşehir Belediyemizin tüm hizmetleri verdiği ana binasının ve İtfaiye binasının yıkıldığından, Antakya ve İskenderun’daki hizmet binaları ile HATSU ana binasının ağır hasarlı olduğu için yıkılacağından, ilçe belediyelerimizin de büyük yara aldığından, 25 bine yakın Hataylı ile birlikte 163 gencecik personelimizin de vefat ettiğinden haberiniz var mı? Siz Hatay’da deprem öncesi ve sonrası hükümetin temsilcisi olarak ne yaptınız? Memlekete ne hizmet verdiniz? Nerede taş üstüne taş koydunuz? Hatay’ın, yıllardır en çok vergi veren iller içinde 7-8’inci sıradayken yatırımı en az alan iller içinde olma nedeni sizi hiç ilgilendirdi mi? Siz, millet sefalete sürüklenirken kendinize avantajlar sağlamakla mı meşguldünüz? Bunları kimsenin görüp bilmediğini sanmayın, kimseyi aptal yerine koymaya kalkışmayın. Haberiniz bile yoktur ama oturun TAMP ve AFAD Yönetmeliğini okuyup halka karşı sorumluluklarınızı öğrenin. Belki böylesine bir afette alt ve üst yapı; ulaşım, enerji, tarım, barınma, beslenme gibi tüm yaşamsal konularda birinci derece sorumluluğunuz olduğunuzu öğrenirsiniz. Siz yalanı, kamuoyunu iftiralarla yanıltmayı iyi bilirsiniz. Dedikodu ve fitne ile uğraşmak yerine, şehrimizde bir taş üstüne taş koyun. Tarih sizi affetmeyecek.”