Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Gazetesi Deprem Felaketinden 148 Gün Sonra Yeniden Yayında

ACILARIMIZLA YAŞIYORUZ.. 6 Şubat


ACILARIMIZLA YAŞIYORUZ..

6 Şubat deprem felaketini en acı şekilde yaşayan ilimizde 57 yıldan beri düzenli şekilde yayınını sürdüren gazeteniz ANTAKYA; uğradığımız yıkım ve kayıplar nedeniyle zorunlu 148 günlük aradan sonra ilk sayısıyla yeniden karşınızda.

6 Şubat felaketi en çok ilimizde büyük kayıp ve acılara yol açtı. Antakya Gazetesi; bu felakette; İsmail Karaoğlan ile Türkan Barutçu olmak üzere iki köşe yazarını maalesef kaybetti.
Haftalık yazılarıyla aşina olduğumuz İsmail Karaoğlan,depremde kendisi,eşi,ablası,kızı ve damadıyla birlikte enkaz altında kalıp deprem şehidi olurken, diğer yazarımız Türkan Barutçu da eşi Salah Wisho ile birlikte maalesef enkaz altında kalıp öbür dünyaya göç etti.


Gazetemiz binasında büyük hasara yol açarak kullanılamaz duruma gelmesine yol açan Deprem ,ilimiz başta olmak üzere 10 kentimizde büyük acılar,yıkımlara yol açtı. On binlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişinin cesedine dahi ulaşılamadı, yine binlerce kişi yaralandı, halen tedavisi süren yüzlerce kişi yanı sıra bir o kadar sakat kalanlar da oldu..
Antakya ve ilimiz için artık; ”Külleriyle yeniden doğma zamanı”.
“Hatay’ın özel afet bölgesi” ilan edilmesi önceliği ile Hatay’da yaşanan acıların dindirilmesi, ama unutturulmaması zamanı..
Bunun için de, Siyasetin, genel ve yerel yönetimlerin, kurumların el ele verme zamanı..