Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükşehir Uyardı

Enkaz kaldırma ve ayrıştırmadaki

Enkaz kaldırma ve ayrıştırmadaki düzensizlik ve önlem alınmaması sonucu Yol, Su ,elektrik ve Doğalgaz gibi altyapılarda ciddi zararlarla Büyükşehir belediyesi ile kamu kurumlarına ciddi maddi külfetler getirdiği gibi, trafik güvenliğini de tehlikeye düşürmekte. Hatay Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili uyarıda bulundu.

Hatay BŞB açıklamasında :” Yasalara uygun olmayan şekilde yapılan moloz kaldırma çalışmaları Hatay halkına eziyete dönüşmektedir.Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bilinçsiz bir şekilde yapılan, altyapıyı ve insan sağlığını olumsuz etkileyen enkaz çalışmalarının daha düzenli, yasalara uygun şekilde yapılması için herkesi hassasiyet göstermeye çağırıyoruz.” Denildi-Hatay Valiliği; yıkım , enkaz kaldırma, ayrıştırmada insan ve çevre sağlığının dikkate alındığını duyurdu Hatay Büyükşehir Belediyesi, kentteki enkaz kaldırma ile ayrıştırma işlemleri sırasındaki düzensizlik özensizliğin altyapılara büyük zarar verdiğini, büyükşehir belediyesi ile diğer kamu kurumlarının maddi külfetlerle karşı karşıya kaldığını savunarak daha özenli-düzenli iş yapılmasını istedi Hatay Büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş imzalı açıklama aynen şöyle:.“6 Şubat depreminin ardından büyük yıkım yaşanan ilimizde moloz-demir ayrıştırma işlemlerinin döküm sahalarında değil, enkaz alanında veya enkazın bulunduğu sokak ve caddelerde yapılması büyük sorunlara neden olmaktadır. Cadde ve sokaklarda yapılan enkaz kaldırma işlemleri sonucunda yol, su, elektrik ve doğalgaz gibi hizmet altyapılarında çok ciddi zararlar oluşmasına rağmen çalışmalar düzensiz ve yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yıkım ve moloz ayrıştırma çalışmaları esnasında gereken önlemlerin alınmaması, insan sağlığını olumsuz etkilemekle birlikte şehrimizde ulaşım zorluklarına neden olmaktadır.Ana arterler ve caddeler üzerinde yapılan moloz-demir ayrıştırma çalışmaları esnasında asfalt yüzeyi tahrip edilmekte ve yer yer büyük çukurlar oluşmaktadır.Ayrıştırma için kullanılan iş makinalarının darbeleri yüzünden ana arterlerdeki yol, su, kanalizasyon, doğalgaz elektrik vb. altyapılar kullanılamaz hale gelmektedir.Yapılan bu özensiz çalışmalar; belediyemiz ile birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarına büyük maddi külfetler getirirken trafik güvenliğini tehlikeye atmaktadır. anın yanı sıra, zaten depremden dolayı yaşamları oldukça zorlaşan vatandaşlarımızın ulaşım, su, elektrik doğalgaz gibi temel ihtiyaçlara erişimlerine engel olmaktadır. Yasalara uygun olmayan şekilde yapılan moloz kaldırma çalışmaları Hatay halkına eziyete dönüşmektedir.Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bilinçsiz bir şekilde yapılan, altyapıyı ve insan sağlığını olumsuz etkileyen enkaz çalışmalarının daha düzenli, yasalara uygun şekilde yapılması için herkesi hassasiyet göstermeye çağırıyoruz.

VALİLİK:İNSAN-ÇEVRE SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ

Hatay Valiliği de kamuoyunda bu yöndeki eleştiriler üzerine yıkım, enkaz kaldırma ile ayrıştırmada insan ve çevre sağlığının gözetildiğini savundu. Valilik açıklaması da şöyle.“ “İlimiz merkez ilçelerinde, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları çerçevesinde ayrıştırma işlemi yerinde yapılmayıp, belirlenen 61 bölgede gerçekleştirilmektedir. Yıkım sürecinin hızlandırılması, insan ve çevre sağlığının korunması adına da gerekli tedbirler alınmaktadır”Manşet-haber 4 başlıklı-ona göre büyük yapalım