Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Gündem

Su Çilesi Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Kente Dönün Mesajları Veriliyor Ama Antakya Gerçeği De Ortada; Şu ÇİLESİ

Küçük Dalyan’daki su kuyruğunda 200 kişi saatlerde güneş altında bekledi

“Antakya’ya dönün, Memleketinize dönün” mesajlarının yankılanması sürerken deprem felaketi sonrası Antakya’nın gerçekleri ile yüzleşmeler düşündürüyor. Hatay’da resmi bilgilere göre 24 bine yakın, tahminlere göre ise 30.000’in üzerinde can kaybı, onbinlerce sakat, yaralı yetim ve öksüz! İnsanlar evlerini, işyerlerini, ahırlarını depolarını kaybetti.

Depremin yaralarının hızlı şekilde sarılması için “Kente dönün”çağrılarına kulak verenler çoğu kez düşünceli şekilde geri dönmek zorunda kalıyorİlimiz Hatay’ın özellikle Antakya, defne, Samandağ ilçelerinde hala yıkılmayı bekleyen 60.000’e yakın ağır hasarlı bina var, her yer enkaz ile dolu, toz- toprak ,önlenemeyen hırsızlık olayları, karanlık caddeler, sokaklar, alanlar, sinek istilası ,akrepler, yılanlar, enkaz taşıyan ,hafriyat kamyon şoförlerinin trafiği tehlikeye sokan kural tanımazlıkları var,bunlara ek olarak SU’suzluk en önemlisi..

Önceki gün Antakya-Küçükdalyan mahallesinde su dağıtımı vardı. 250 metre Uzunluktaki kuyrukta güneş altında dakikalarca beklemek zorunda kalan vatandaşlar..Kısa bir SU ÇİLESİ hikayesi böyle..

DİĞER VİDEOLAR