Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ögretmenlerin Seferberliği Okul Açtırdı

Halkevleri’nin Gönüllü Öğretmenleri, Yeşilpınar

Halkevleri’nin Gönüllü Öğretmenleri, Yeşilpınar Yaşam Merkezi’nde bir araya gelerek depremden bu yana uzun ara verilen eğitim için yapılan seferberlik sonucu okul açtırdı.

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından eğitim-öğretime uzun süre ara verilmiş ve bu yüzden okulların açılamaması çocukların eğitimden uzak kalmasına neden olmuştu. Ancak bu süreçte Halkevleri’nin davranışlarıyla harekete geçen gönüllü öğretmenler, “Eğitim imkanlarına ulaşamayan çocuklar için buradayız” diyerek Hatay’da eğitim destek merkezleri kurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nü adım atmaya zorlayarak önemli bir seferberlik başlattı. Ancak bu seferberlik çabası Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından eleştirilere maruz kaldı.

Yetkililer, Aşağıokçular ve Yeşilpınar Mahallelerindeki eğitim destek merkezlerinin “kaçak eğitim”yaptığını iddia ettiler. Bunun üzerine Halkevleri’nden bir heyet, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yaptıkları faaliyeti ve ihtiyaçlarını anlattı. Heyet, bu konunun aslında Milli Eğitim’in himayesinde olduğunu ancak Milli Eğitim’in bu sorumluluğu yerine getirmemesi nedeniyle böyle bir adım attıklarını vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ise bölgedeki okul müdürlerinin eğitim ihtiyacı olmadığını söyledi. Ancak Halkevleri’nin yaptığı çalışma sonucunda bu ihtiyacın gerçekten var olduğunu ifade ettiler. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Yeşilpınar ve Aşağıokçular Mahallelerindeki okul müdürlerini arayarak okulların açılışını ve kayıt alımlarının hemen başlamasını istedi. Velilere de kayıt tarihleriyle ilgili bilgilendirme mesajı gönderildi.Bu başarılıyla birlikte, Yeşilpınar Yaşam Merkezi’nde bir araya gelen Halkevi Yöneticileri, gönüllü öğretmen ve veliler önemli bir kazanım elde etmeyi vurguladı. Toplantıda, gönüllü derleme eğitim seferberliğinin sonucunun bu başarının elde edildiği belirtildi. Ayrıca, Defne ilçesinin diğer mahallelerine de bu seferberliği yaymak için harekete geçilmesine kararlaştırıldı. – Adil Yeşildağ