Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Can Atalay Yok Sayılıyor

SORU ÖNERGELERİ KABUL EDİLMEDİ

SORU ÖNERGELERİ KABUL EDİLMEDİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde hazırlayıp 4 Temmuz’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunduğu 2 soru önergesi, “yemin etmediği için” işleme konulmadı.

TİP Hatay Milletvekili olarak seçilmesine rağmen, Gezi davası nedeniyle tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmeyen ve TBMM Genel Kurulu’nda milletvekili yeminini edemeyen Can Atalay, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na üye olarak seçilmiş ve Atalay’a TBMM’de makam odası tahsis edilmişti. Atalay, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde hazırladığı 2 soru önergesini 4 Temmuz günü TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.Can Atalay, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle deprem bölgesi ile ilgili toplam 13 soru yöneltmişti.

‘YEMİN ETMEDİ’ GEREKÇESİ

Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı Denetim Bürosu uzmanlarının TİP danışmanlarına sözlü olarak yaptığı bilgilendirmeye göre, Can Atalay’ın soru önergeleri “yemin etmediği” gerekçesiyle işleme alınmadı. Buna göre, Atalay’ın soru önergeleri “bekletici sorun” olarak değerlendirilecek ve yemin ettikten sonra işleme alınacak. – Tamer Yazar