Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kedi Koronavirüsü: 300 Bin Ölü

Güney Kıbrıs’ta kediler arasında

Güney Kıbrıs’ta kediler arasında baş gösteren ölümcül ve bulaşıcı kedi peritonit hastalığı (FIP) Ocak ayından bu yana 300 bin kedinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia ediliyor. Türkiye’de de yaygınlaşan FIP insanlara bulaşmıyor.

Dünya basını Güney Kıbrıs’ta 300 bin kedinin “kedi koronavirüsü” nedeniyle öldüğüne dair haber yayınladı. Ancak “Voice of Animals” isimli sivil toplum örgütünün başkan yardımcısı Dinos Agiomammitis ise rakamın bir çeviri hatasından kaynaklanabileceğini söyledi. Kıbrıs Cumhuriyeti Veterinerlik Dairesi Müdürü Charalmbos Pipis, “300 bin” sayısını doğrulayamadıklarını belirterek, “Kıbrıs’ta kedilerin resmi olarak kayıtlı bir sayısı olmadığı için bu veriler tahminlere dayanmaktadır” dedi.

Kıbrıs’ın kuzeyindeki veteriner hekimler de bir süredir “kedi koronavirüsü” olarak anılan “FIP” salgınının Karpaz’dan Baf’a kadar yayıldığını ifade etti. İnsanlara bulaşma riski bulmayan virüsün, özellikle toplu su ve yemek alanlarında bulaşarak hızla yayıldığını bildirdi. – Yusuf Cemil Karaçay