Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan’ın “marjinal” dediği isimler TBMM’de

Muğla Milas’taki termik santrale

Muğla Milas’taki termik santrale kömür sağlamak için Belen ormanındaki ağaç kesimine karşı çıkan köylüler seslerini duyurmak için Ankara’ya geldi. İkizköy, Çamköy ve Karacaköy’den gelen yaklaşık 55 kişilik grup Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve İstanbul milletvekili Ahmet Şık ile TBMM’de basın tolantısı yaptı. Köylüler adına konuşan emekle öğretmen Hasan Yorulmaz ormanların ve zeytinliklerin kesilmesiyle yaşam alanlarının yok edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini ‘’Marjinal grup’’ olarak tanımladığını anımsatarak ‘’Biz marjinal değiliz. Köylüyüz. Üretiyoruz.Ormanlarımızı topraklarımızı korumaya kararlıyız’’ dedi.

CHP Grup toplantısından önce de köylüleri temsilen Necla Işık kürsüye çıkarak Akbelen direnişi için, “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz.

Toprağımız için buradayız, Türkiye için buradayız. TOMA’ların önünde siper olmaya var mısınız, ben bunun sözünü almak için buradayım. 90 yaşındaki Zehra ninem için buradayım. Bu marjinal gruplar savunmaya devam edecek” diye konuştu.Bizlermişiz ‘marjinal’. Toprağımızı savunduğumuz için terörist olduk, vatan haini de olduk marjinal de olduk. Oluruz, toprağımız için hepsi oluruz. Üreticiyiz çünkü, çiftçiyiz çünkü. Anayız çünkü anayız! Diye konuştu.