Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apkord Bursa’da ayakta alkışlandı

Antakya Polifonik Korolar Derneği

Antakya Polifonik Korolar Derneği (Apkord) Bursa Büyükşehir Belediyesinin daveti ile 4. Uluslararası Genç Yıldızlar Müzik Festivalinde konser verdi.18-21 Ocak tarihlerinde gerçekleşen festivalde Apkord 3 konser verdi. Apkord korosu , Nilüfer Belediyesi Müzesinde 18 Ocak’ta , Koroparak AVM’de 20 Ocak’ta festivalin son günü olan 21 Ocak’ta ise Teyyare Kültür merkezinde konser verdi.

12-13 yaş grubu Hatay’lı depremzede çocuklardan oluşan koroda 40 çocuk yer alıyor. 2009 yılından beri faaliyetlerini hem yurt içi hem uluslararası sahnelerde süründüren koro deprem felaketinin ardından çalışmalarına online olarak devam ediyor. Yaşanan deprem felaketinin ardından üyelerinin birçoğu Hatay dışına ayrılan koro tüm zorluklara rağmen konser vermek için bir araya gelip yeteneklerini sahnede göstermeye devam ediyor.

Cumhuriyetin 100. Yılında da Cumhurbaşkanlığı’ndan davet alarak Cumhurbaşkanlığı korosu ile de konser verdiklerini belirten Apkord korosu şefi Sezgin Suna tüm zorluklara rağmen çalışmalarını sürdüklerini belirtti.

4. Uluslararası Genç Yıldızlar Müzik Festivalinde verdikleri konsere de değinen Sezgin Suna; “Festivalde seslendirdiğimiz eserler arasında ‘Biz Atatürk Gençliğiz’ adlı eserde vardı. Bu eser çok beğenildi ve bunun üzerine Haziran ayı sonunda gerçekleşecek Uluslararası Moskova Müzik Festivali için davet aldık”dedi.

Sezgin Suna Festivalde jüri üyesi olarak yer alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti Gülsin Onay’ın da Apkord korosunun çalışmalarını desteklediğini ve beğendiğini aktardı. – İlyas Yiğit-