Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın ruhunu dünyada gezdiren kadın Ezgim Mıstıkoğlu

Hatay’ın tanınmış siyasetçilerinden geçmiş

Hatay’ın tanınmış siyasetçilerinden geçmiş dönem Hatay Milletvekili Levent Mıstıkoğlu ve iklim gazetecisi Yasemin Mıstıkoğlu’nun kızı Ezgim Mıstıkoğlu, dünya turunu başarıyla tamamlayarak Türkiye’nin gururu oldu. Ocean Globe Race adı verilen dünyanın en zorlu yelken yarışlarında en genç Türk unvanı alarak bu yarışa katılan Hataylı Ezgim Mıstıkoğlu, beraberindeki takım arkadaşı Deniz Derin Binaroğlu ile birlikte 10 Eylül 2023’ten beri 8 ay boyunca denizlerde mücadele etti.

İlk iki ayakta şampiyon olan Translated9 ekibinin üyeleri olan Mıstıkoğlu ve takımı, 3. ve 4. ayaklarda teknelerinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle yarıştan ayrılmak zorunda kaldılar. Ancak bu zorluklara rağmen yarışı başarıyla tamamlayarak ve Atlantik, Hint ve Pasifik okyanuslarını aşarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattılar.

Ezgim Mıstıkoğlu, Antakya Gazetesi’ne özel bir röportaj vererek duygularını paylaştı. En genç Türk kadın olarak dünya turunu tamamlamanın büyük bir gurur olduğunu belirten Mıstıkoğlu, “Ülkemi temsil ettiğim için ve Türk kadını olarak başardığım için gerçekten gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Yarış boyunca yaşadığı zorlukları da paylaşan Mıstıkoğlu, “Psikolojik olarak zor bir süreçti. Kara görmeden, teknoloji olmadan, dış dünyadan haber alamadan 8 ay boyunca denizdeydik. Ancak bu zorlu yarışı başarıyla bitirmek gerçekten güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

Mıstıkoğlu, yaşadığı zorlukları aşma konusunda ise hayal gücünün ve motivasyonunun önemine vurgu yaptı. “Bu benim hayalimdi. Küçüklükten beri yani yelken yapmak zaten ve dünyaya da ulaşmak ve hiç kimsenin gitmediği yerlere gitmek en büyük motivasyonum buydu. Yani başladığım işi bitirebilmek. Öbür motivasyonum da yani kim kaç kişi dünya turu attım diyebilir ki diye düşündüm. Hani evet çok zor bazen gerçekten bu teknede olmak istemiyorsunuz. Bırakmak istiyorsunuz. Ama sonra hep kendime şeyi hatırlattım. Yani evet şu an zor ama 10 sene sonra bu maceraya baktığım zaman Bu yarışı bitirdiğim için kendimle gurur duyacağım. O yüzden hep böyle uzaktan bakmaya başladım. Yani olayların çok içine girmeyip o kadar stresli durumlarda birazcık daha böyle kendimi uzaklaştırıp bir nefes alıp bunun gerçekten çok değerli bir şey olduğunu hatırlattım kendime. En büyük motivasyonum oydu. ” dedi.

Ezgim Mıstıkoğlu’nun dünya turu hayalinin, genç yaşta bile olsa uzun zaman önce oluştuğunu belirten röportajda, “Ben hatırlamıyorum ama 9. sınıfta TED okulundaki arkadaşlarıma bu yarıştan bahsedip, katılma isteğimi paylaşmışım. Ta ki o zamandan Demek ki kurmuşum hayalini. Ardından 4-5 sene sonra da böyle bir takıma seçilme şansım oldu ve bu yarışa katıldım. Evet, bu benim kesinlikle hayalimdeydi” açıklamaları yer aldı.

Son olarak, bir Hataylı olarak deprem sonrası yıkılan şehri için duygularını dile getiren Mıstıkoğlu, 1Bu benim için çok özel bir mesele. Hataylı herkesin özel meselesi. Hatay yıkıldı ama yok olmadı ve ben bir Hataylı olarak şehrimin ruhunu dünyada gezdirmenin ve temsil gururunu yaşıyorum. Yarış boyunca Hint okyanusu ortasında hep şehrimi arkadaşlarımı kayıpları düşündüm ve elimden geldiğince mesajlar gönderdim. Bu Zorlukları birlikte aşacağız, Şehrim yeniden ayağa kalkacak. Bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. ” diyerek
Ezgim Mıstıkoğlu kendisini destekleyen, yanında olduğunu hissettiren başta ailesi, arkadaşları ve başarısını alkışlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Ezgim Mıstıkoğlu, Dünya yarışına katılan en genç Türk kadını olarak Hataylıların ve Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. – Duygu Ertaş-