Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’de Deprem riski daire başkanlığı kuruldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi temmuz

Hatay Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İskenderun Ticaret Odasında yapıldı. HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündem dışı 2 madde ve gündeme alınan 4 madde meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

 

Toplantıda, yeni daire başkanlıkları ve müdürlüklerin kurulmasına yönelik “Kadro İptal ve İhdas ile Birimlerin Kurulması”na dair 4. madde de oylanarak kabul edildi. Başkan Öntürk, yetki karmaşasını ortadan kaldırmak, işlemleri hızlandırmak ve zaman kaybını önlemek amacıyla bazı daire başkanlıklarının bölüneceğini ve yeni daire başkanlıklarının kurulacağını belirtti.

Yeni düzenlemelerle, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı üçe bölünerek Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı kurulacak. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Satın Alma Dairesi Başkanlığı, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı kurulması planlanıyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ise müdürlük birimi haline getirilerek, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlanacak. İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Çevre, Enerji ve Atık Yönetimi A.Ş. ile Tarım ve Peyzaj A.Ş. de kurulacak.

Toplantıda, İlan ve Reklam Vergisi Beyannamesi’nin uzatılmasına yönelik teklifin oylanması sonrası konuşan Başkan Öntürk, ilçe başkanlarına seslenerek kent genelinde yaşanan reklam ve tabela kirliliğini el birliğiyle çözmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan ve Hassa gibi depremin yoğun yıkıma uğrattığı ilçelerde şu an için bir şey yapılamasa da diğer bölgelerde reklam ve tabela asma işleri ile ilgili bir düzenleme getirilmesinin şart olduğunu dile getirdi. Şehrin daha estetik bir görünüme kavuşturulması için ilgili birimlere talimat vererek, ilçe başkanlarının desteğini istedi.

 

Gündem dışı olarak meclise sunulan ve HBB’nin kurumsal sosyal medya hesaplarında gerçekleştirilen anket sonucu halkın beğenisini kazanan yeni logo oy birliğiyle kabul edildi. Asi Nehri, Habib-i Neccar Camii, St. Pierre Kilisesi’nin yıldızları ve zeytin gibi Hatay motiflerini içeren yeni logo, vatandaşlardan en çok oy alan tasarım olarak öne çıktı. – Yusuf Cemil Karaçay-