Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İlk Bavulum İlk Biletim Projesi” başladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi vatandaşlara verdiği vaatleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Başkan Öntürk’ün seçim öncesi üniversiteyi ilk kez kazanan öğrencilere yönelik duyurduğu “İlk Bavulum İlk Biletim Projesi” başladı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Başkan Öntürk’ün liderliğinde gençlere yönelik eğitim, spor, sanat, kültürel faaliyetler ve sosyal sorumluluk alanlarında projeler gerçekleştiriyor. Bu projelerden biri olan “İlk Bavulum İlk Biletim Projesi” ile şehir dışındaki üniversitelerde eğitim görecek öğrencilere destek sunulacak.
Başkan Öntürk, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından projeyi başlattıklarını duyurdu. Öntürk, “Proje kapsamında, sınavlarda başarılı olan ve şehir dışındaki üniversitelerde eğitim görecek öğrencilerimizin bavullarını, eşyalarını ve biletlerini temin ederek, harçlıklarını da ceplerine koyup öyle uğurlayacağız” dedi.

Sınavda başarılı olan öğrencilere, tercih döneminde 8 ilçede ve şehrin çeşitli noktalarında kurulan merkezlerde danışma ve rehberlik desteği sağlandığını belirten Öntürk, yüzlerce öğrencinin bu hizmetlerden faydalandığını ve üniversiteye başladığını vurguladı.
Projeden yararlanmak isteyen öğrenciler, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin “hatay.bel.tr” internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. Projeden yararlanmak için öğrencilerin Hatay’da ikamet ediyor olmaları, il dışında bir üniversite kazanmış olmaları, üniversiteyi ilk kez kazanmış olmaları ve özel üniversiteye gidecek öğrencilerin %100 burslu olmaları gerekmektedir. – Yusuf Cemil Karaçay-