Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemal Kılıçdaroğlu hakim karşısına çıkacak

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun zincirleme şekilde “suçu ve suçluyu övme” suçundan yargılanmasına başlanacağı tarih belli oldu. Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi, Kılıçdaroğlu’nun ilk duruşmasının 3 Aralık 2024 tarihinde yapılacağını duyurdu.

Eski CHP Genel Başkanı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Kılıçdaroğlu hakkında “suçu ve suçluyu övme” suçundan ceza talep edilerek iddianame düzenlendi. İddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

İddianame İçeriği

İddianamede, MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu’nun şikayet dilekçesi doğrultusunda Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “PKK terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş’ı övdüğü öne sürüldü.

21 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü’nde yaptığı konuşmada, “YPG bizim için terör örgütü değildir. YPG, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.” şeklindeki ifadeleri ile YPG’yi bağımsızlık ve özgürlük savaşçıları olarak nitelendirdiği belirtiliyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun 2016-2019 yıllarındaki sosyal medya paylaşımlarında ve konuşmalarında FETÖ ve PKK terör örgütleri mensuplarını övdüğü iddia ediliyor.

Savunma ve İddianame Değerlendirmesi

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, savunma dilekçesinde, müvekkilinin beyanlarının kişisel görüş çerçevesinde yapılan siyasi değerlendirmeler olduğunu ve bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep etti.

İddianamede, Kılıçdaroğlu’nun beyanlarının kamu düzenini bozabilecek boyutta olduğu, toplumun dirlik ve düzeni açısından açık, yakın ve somut bir tehlike yarattığı belirtilerek, “zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme” suçundan cezalandırılması istendi. – Volkan İcil-