Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trabzonspor “Zafer” yaşayamadı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde İsviçre temsilcisi St. Gallen’e elenerek turnuvaya veda etti. İlk maç İsviçre’de oynanmış ve 0-0 berabere sonuçlanmıştı. Rövanş maçı ise Trabzon Papara Park’ta gerçekleştirildi.

Maçın ilk yarısında St. Gallen, 31. dakikada Schmidt’in attığı golle 1-0 öne geçti. Trabzonspor, ikinci yarının 52. dakikasında Enis Destan’ın attığı golle skoru 1-1 yaptı. Karşılaşmada başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmadı ve penaltılara geçildi.

Penaltı atışlarında St. Gallen, Trabzonspor’u 5-4 mağlup ederek Avrupa macerasını sonlandırdı.

Konferans Ligi’nin Yeni Formatı

Bu sezon Türkiye’den sadece RAMS Başakşehir’in mücadele edeceği UEFA Avrupa Konferans Ligi, klasik grup formatı yerine 36’şar takımla lig usulü oynanacak. Her takım, üç iç saha ve üç deplasman maçı olmak üzere altışar rakiple karşılaşacak. Ekipler dört torbadan ikişer takım ile eşleşecek.

Lig aşamasında ilk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9-24. sırada yer alan takımlar ise play-off turunda mücadele ederek son 16 turu bileti almaya çalışacak. Play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemi uygulanacak.

Konferans Ligi’nin lig aşaması 3 Ekim’de başlayacak. Turnuvanın finali ise 28 Mayıs 2025’te Polonya’nın Wroclaw şehri ile aynı adı taşıyan statta oynanacak.