Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zuckerberg’den itiraf : ABD baskı kurdu

Meta’nın Kurucusu ve Üst

Meta’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi’ne gönderdiği mektupta, Covid-19 döneminde ABD hükümetinin Meta’ya yönelik baskılarından dolayı pişmanlık duyduğunu açıkladı. The Hill gazetesinin haberine göre, Zuckerberg, Biden yönetiminin 2021 yılında Meta’ya, platformlarındaki içeriklere sansür uygulaması konusunda defalarca baskı yaptığını belirtti.

Zuckerberg, hükümet baskısının yanlış olduğunu düşündüğünü ve bu baskıya karşı daha fazla ses çıkarmadıkları için pişman olduğunu ifade etti. Zuckerberg, ekibine, herhangi bir yönetimden gelen baskılara karşı içerik standartlarını korumaları gerektiğini uyararak, böyle bir durumun tekrar yaşanması halinde buna karşı koymaya hazır olduklarını vurguladı.

Mektubunda ayrıca, Meta’nın 2020 başkanlık seçimleri öncesinde Biden ailesinin karıştığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili haberin “teyit beklerken görünürlüğünü azaltma” kararının da yanlış olduğunu belirten Zuckerberg, şirketin iç tüzüğünü bu konuda değiştirdiklerini aktardı. Başkanlık seçimlerinde tarafsız kalacaklarını ve herhangi bir tarafın yararına çalışmayacaklarını da sözlerine ekledi.

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi’nin Cumhuriyetçiler kanadı, Zuckerberg’in mektubunu “ifade özgürlüğü için büyük bir kazanım” olarak nitelendirerek, Zuckerberg’in itiraf ettiği üç ana konuya dikkat çekti:

Biden-Harris yönetiminin Amerikalılara sansür uygulamak için Facebook’a baskı yaptığı,
Facebook’un Amerikan halkına sansür uyguladığı,
Facebook’un Hunter Biden’ın laptop hikayesini kısıtladığı.

Ayrıca, Zuckerberg’in seçimlerde herhangi bir tarafa parasal yardımda bulunmayacağını belirtmesi, “Zuck paraları yok artık. Bu seçim güvenliği için büyük bir başarı” şeklinde yorumlandı. – Volkan İcil-