Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’ye TÜBİTAK’tan büyük destek

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Altan’ın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK-1507 Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Doç. Dr. Altan’ın yönettiği ve alanda ilk olma özelliği taşıyan “Yapay Zekâ Destekli Akıllı Trafik Düzenleme Platformu” adlı proje, Teknopark-İSTE Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyet gösteren Deeptech Mühendislik Tic. Ltd. Şti. ile iş birliği içinde TÜBİTAK tarafından desteklenecek.
TÜBİTAK-1507 Destek Programı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin araştırma ve geliştirme kapasitelerini artırmayı ve yenilikçi projeleri desteklemeyi amaçlıyor. Desteklenen proje, afet durumlarında yol durumu ve hatalı bilgilerin yayılmasını engellemeyi hedefleyen bilgisayarlı görü tabanlı bir yol durum tespit sistemi sunacak. Ayrıca, alternatif rota belirleme ve yönlendirme işlemlerini gerçekleştirecek yapay zeka tabanlı bir mobil platform geliştirilecek. Projenin, afet durumlarının yanı sıra metropol şehirlerin günlük trafik düzenlemesine de katkı sağlaması bekleniyor.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Doç. Dr. Gökhan Altan’ı bu önemli başarısından dolayı tebrik ederek, “İSTE Ailesi’nin bir üyesinin daha TÜBİTAK desteği kazandığı haberini almak bizi mutlu ediyor. Gelişimi, yeniliği ve girişimciliği destekleyen bir üniversite olarak, hedeflerini yüksek tutan hocalarımızın ve öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-