Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATSO ve HSMMM ‘den ” Süre yeterli değil ” tepkisi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB),

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerdeki mükellefler için Mücbir Sebep halinin süresini uzattı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için Mücbir Sebep hali 30 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek.

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale Marufoğlu ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, bu uzatmayı yetersiz bulduklarını ve tepki gösterdiklerini açıkladı.

Hikmet Çinçin: “Süre Yetersiz”

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, sürenin uzatılmasını yetersiz bulduklarını belirtti. Çinçin, “Süre asla yeterli değildir. 3 ayda neyin değişmesi bekleniyor? Hatay olarak mücbir sebebi değil, Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmayı, Hatay’a sağlanacak ek destekleri konuşmamız gerek. Şehir merkezimiz tamamen yıkıldı ve hayat olağana dönmedi. Yapılan çalışmalar olmakla beraber altyapı çalışmaları hızlandırılmalı, teşvikler artırılmalı ve sosyal destekler genişletilmelidir. Açıklanan uzatma yeterli ve tatmin edici değil. Revize edilmesi şarttır” dedi.

Jale Marufoğlu: “Ek Destekler ve Teşvikler Gerekiyor”

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale Marufoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Sesimizi duyurduk! Şimdi Hatay’da yaşanan felaketin yaralarını saracak ‘tedbirleri ve destekleri’ isteme zamanıdır! Bu uzatma süresinin Hatay için yeterli olmadığını ve hayat her boyutu ile normalleşinceye kadar bu konunun yeniden gündeme getirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Hatay halkının, esnafının ve muhasebeci ile mali müşavirlerinin her üç ayda bir süre uzatma telaşına girmesi ve bu gündemle boğuşması son bulmalıdır. Hatay için ‘mücbir sebep’ uygulamasının gerekçelerini oluşturan sorunların 30 Kasım’da normale dönmeyeceğini öngörmek zor değildir.”

Marufoğlu, mücbir sebep uygulamasının uzatılması yerine Hatay’ın ayağa kaldırılması için özel teşvik programları, hibe ve fon temin edilmesi, vergi indirim ve muafiyetlerinin getirilmesi gibi somut desteklerin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sürecin başından itibaren kendilerini destekleyen tüm üyelerine ve işbirliği yaptıkları diğer kuruluşlara teşekkür ettiklerini ifade etti.
-Volkan İcil-