Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oduncu’dan veli ve öğretmenlere çağrı

Hatay Özel Okul Öncesi

Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği (HATOKDER) Başkanı Fatma Oduncu, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oduncu, “Değerli öğretmenlerimiz, sevgili çocuklarımız ve kıymetli veliler, bu hafta yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha büyük bir heyecanla başlıyoruz,” dedi.
Oduncu, Hatay’ın okul öncesi eğitim alanında yeniden doğduğunu belirterek, “Kadim bir şehir olarak her alanda olduğu gibi okul öncesi alanda da küllerimizden tekrar doğuyoruz. Bunu azim ve kararlılıkla yapmaktayız,” ifadelerini kullandı.
Okul öncesi eğitimin çocukların kişisel ve akademik gelişimlerinin temelini oluşturduğunu vurgulayan Oduncu, çocukların keşfetmeyi, öğrenmeyi, paylaşmayı ve kendilerini ifade etmeyi öğrendiği bu dönemde öğretmenler ve velilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.
Yeni eğitim yılına girerken çocukların merak duygusunu kaybetmeden özgüvenle büyümelerini sağlamanın, yaşadıkları travmalardan en sağlıklı şekilde kurtulmalarına yardımcı olmanın ve onlara sevgi dolu, güvenli bir ortam sunmanın en büyük hedefleri olduğunu söyleyen Oduncu, velilerin desteğinin ve iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Oduncu, “Bizler tam gün eğitim ve bakım hizmeti veren kurumlar olarak şehrimizin en etkin ve gerekli dinamikleri arasında bulunmaktayız. Çalışan annelerimizin büyük kısmının sabah işlerinden önceki uğrak yerleri, çocuklarımızın ikinci yuvasıyız,” diyerek özel okul öncesi sektörünün kadın istihdamına katkı sağladığını ve minik kalpleri geleceğe güvenle hazırladığını ifade etti. Ayrıca, velilere, Milli Eğitim ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarından resmi onayı olmayan yerlere çocuklarını emanet etmemeleri gerektiğini hatırlattı.
Oduncu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şahsım ve HATOKDER Yönetim Kurulu adına; 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm velilerimize, öğretmenlerimize, emekçilerimize, kurum müdürlerimize ve sevgili çocuklarımıza hayırlı olmasını dilerim.” – Yusuf Cemil Karaçay-