Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MKÜ’den iki tarihi karar

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrenci odaklı bir yaklaşımı benimsemek amacıyla iki önemli kararı hayata geçirerek tarihi bir adım atıyor.. MKÜ, ilerici ve vizyoner yapısını güçlendirecek Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörlüğü’nü ve öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek Öğrenci Dekanlığı’nı kuruyor.

Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörlüğü Kuruluyor

Üniversitenin vizyonunu güçlendirecek Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörlüğü, beş birimden oluşacak: Veri Yönetimi Ofisi, İstatistik ve Veri Analitiği Ofisi, Derecelendirme Ofisi, Sürdürülebilirlik Ofisi ve Dış Kaynaklı Proje Destek Ofisi. Bu yapı, veri yönetimi süreçlerini organize edecek, üniversitenin ulusal ve uluslararası sıralamalardaki performansını artıracak ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunacak.

Öğrenci Dekanlığı Kuruluyor

MKÜ, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla Öğrenci Dekanlığı’nı kuruyor. Bu birim, öğrencilerin üniversiteye aidiyet duygusunu güçlendirecek, akademik başarılarını artıracak ve üniversite yaşamına uyumlarını kolaylaştıracak. Ayrıca, öğrencilere yönelik çeşitli hizmetler sunarak, eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunlara etkin çözümler geliştirecek.

Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, “Günümüzün hızla değişen koşullarına uyum sağlamak ve öğrenci odaklı bir eğitim anlayışını benimsemek amacıyla önemli adımlar atıyoruz. Bu yönergeler, vizyonumuzu somut bir şekilde ortaya koyuyor ve üniversitemizi Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun şekilde daha ileriye taşıyacak” dedi. – Mehmet Durmaz-