Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayıp Narin için Antakya’dan seslendiler

Antakya’da, Kadınlar Birlikte Güçlü

Antakya’da, Kadınlar Birlikte Güçlü topluluğu, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 9 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için basın açıklaması düzenledi. Küçük Narin’in kaybolmasının üzerinden geçen süre zarfında arama çalışmaları sürüyor ancak henüz bir sonuca ulaşılmış değil.

Açıklamada, Kadınlar Birlikte Güçlü topluluğunun sözcüsü Sezen Ezer, ülke genelinde çocukların güvenliğinin tehdit altında olduğunu belirtti. Ezer, “İstismarın affedildiği, faillerin aklandığı, tarikatların ve cemaatlerin beslendiği bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil!” ifadelerini kullandı.

Ezer, Narin Güran’ın durumuna dikkat çekerek, “21 Ağustos’tan beri kayıp olan Narin Güran’a ne olduğunu bilmiyoruz. Amca tutuklanıyor, haberlere yayın yasağı getiriliyor. Narin Güran hala bulunamadı. Soruyoruz, Narin’e ne oldu?” şeklinde konuştu.

Topluluk temsilcisi, AKP-MHP iktidarı döneminde kayıp çocukların akıbetlerinin bilinmediğini ve istismarcıların serbest bırakıldığını belirterek, bu durumun aileleri zor durumda bıraktığını vurguladı. Ezer, son dönemde yaşanan olaylara da dikkat çekti. Örneğin, geçtiğimiz günlerde Antakya’da akrabasının sistematik istismarına maruz kalan S.Y.’nin durumunun ailesine anlatmasının ardından fail Mustafa Şenol’un gözaltına alındığını ancak mahkemenin tutuklama talebini reddederek Şenol’u serbest bıraktığını söyledi. Ezer, “Sadece çocuğun beyanı esas alınarak sürecin yürütülmesi gerekirken ve somut delillerle desteklenmişken Mustafa Şenol neden serbest bırakıldı?” diye sordu.

Ayrıca, İskenderun’da bir konteyner kentte 4 yaşındaki bir çocuğun komşusunun istismarına maruz kaldığını, olayın ifşa edilmesinin ardından ailenin tehdit edildiğini belirten Ezer, konteyner kentlerde çocukların ve kadınların güvenliğini sağlamak için neden herhangi bir adım atılmadığını sorguladı.

Sezen Ezer, çocukların üstün yararını gözeten politikaların uygulanmaması gerektiğini vurgulayarak, Kadınlar Birlikte Güçlü olarak bu soruların takipçisi olacaklarını ve çocukların güvende olacağı bir yaşam için mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

Topluluk, Narin Güran’ın bulunması ve benzer olayların önlenmesi için mücadeleye devam edeceğini ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflediğini açıkladı. – Volkan İcil-