Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gündem: Başıboş kamyon terörü

6 Şubat depremlerinden en

6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerin başında gelen Hatay’da sorunlar giderek büyüyor. Eğitimden sağlığa, barınmadan temel ihtiyaçlara kadar birçok alanda sıkıntılar sürerken, yetkililerin yaptığı açıklamalarda bu sorunların çözüldüğü ya da çözülmeye çalışıldığı ifade ediliyor. Ancak, bu açıklamalar ile uygulamalar arasında belirgin bir fark olduğu gözlemleniyor.
Bu sorunlardan biri de başıboş kamyonlar. Dünyanın en büyük iyileştirme çalışmalarının yapıldığı kentte, adım başı kamyon görmek beklenen bir durum olsa da, bu araçların kanun ve kurallara uygun bir şekilde hareket etmesi bekleniyor.
İhya ve inşa çalışmalarının yoğun olarak sürdüğü Hatay’da, başıboş kamyon sorunu insan yaşamını tehdit etmeye devam ediyor. Depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, yasak olan yolları kullanan ağır tonajlı iş makineleri, tahminen yakıt maliyetlerini azaltmak amacıyla bu yollara yöneliyor. Bu durum, kazaların artmasına yol açıyor. Her gün sosyal medya ve haber sitelerinde benzer haberler gündeme gelirken, Hataylı depremzedeler “Bugün de ölmedik” diyerek yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.
Vatandaşlar, başıboş kamyon sorununa kalıcı ve kesin bir çözüm için yetkililerin daha kararlı davranması gerektiğini vurguluyor. Kanunlara uymayan kişi veya kurumların etkin bir şekilde denetlenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, depremin yarattığı travmanın ardından bu yeni sorunu yaşamak istemediklerini belirtiyor. – Yusuf Cemil Karaçay-