Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKİ’de Yüzde 25 indirim kampanyası başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için “Yüzde 25 İndirim Kampanyası” başlattı. Borcunu peşin ödeyip tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, yüzde 25 indirimden faydalanabilecek. Kampanyaya katılmak isteyenler, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.
Kampanyadan, borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yapılacak peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kısmi olarak uygulanacak.
İndirimden yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurularını ilgili bankalara yapabilecekler. Bu tarihten sonra yapılacak ödemelerde indirim geçerli olmayacak.
Kampanyadan yararlanabilmek için, başvuru tarihine kadar ilgili taksit ödemelerinin yapılmış olması ve geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcunun bulunmaması gerekiyor. Geri ödeme taksitleri en geç Haziran 2023’te başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri bu kampanyadan faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 aydan az kalan alıcılar kampanyaya dahil edilmeyecek. Ayrıca, başvuru yapılan bankalar üzerinden konut kredisi de kullanılabilecek. – Yusuf Cemil Karaçay-