Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öntürk’ten Ahilik Haftası Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Öntürk, mesajında Ahilik kültürünün önemine vurgu yaparak esnaf ve sanatkârların toplumda köklü bir yere sahip olduğunu belirtti.
Başkan Öntürk, “Ticareti; doğruluk, dürüstlük ve dayanışma gibi ahlaki meziyetlere dayandırarak yüzyıllar boyunca erdemli nesillerin yetişmesine öncülük eden esnaf ve sanatkârların piri Ahi Evran Hazretlerini rahmetle anıyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde esnaf ve sanatkârlar bu kadar köklü bir geleneğe ve önemli bir vazifeye sahip olmamıştır” dedi.
Hatay’ın esnaf ve sanatkârlarıyla el ele vererek kenti yeniden inşa edeceklerine dikkat çeken Öntürk, “Ahlakı, izanı ve vicdanı elden bırakmayan, Ahilik kültürünü özümsemiş esnaf ve sanatkârlarımızı her zaman destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Öntürk, Ahilik kültürünü yaşatan tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutlayarak, gelecek nesillere bu değerlerin aktarılmasının önemine dikkat çekti. – Yusuf Cemil Karaçay-