Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB’den Uyarı: Amacı Dışındaki Kurslar Kapatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi izinlerini “kişisel gelişim kursu” olarak alıp, gerçekte öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş sınavlarına hazırlayan kurslara yönelik denetim sürecini başlattı. Bu kursların amacı dışında faaliyet gösterdiği tespit edilirse, kapatılmaları için gerekli işlemler yapılacak.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner’in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre ülkedeki tüm eğitim faaliyetlerinin devletin denetimi altında olması gerektiği hatırlatıldı. Kursların sadece aldıkları izin doğrultusunda faaliyet göstermeleri gerektiği, aksi takdirde iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edileceği belirtildi.

Valiliklerden, özel öğretim kursları, sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri ile çeşitli kurslar kapsamında faaliyet gösteren kişisel gelişim kurslarının denetimlerinin titizlikle yapılması istendi. Amacı dışında faaliyet gösteren kurslar ve seviyesine uygun kayıt almayan diğer kurumlar da kapatılacak. Bu denetimlerin, eğitim sektöründe düzeni sağlamak ve öğrencilerin doğru yönlendirilmesini amaçladığı vurgulandı.