Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Gazella Gazella’ların büyülü nazikliği

Hatay’ın zengin doğasında her

Hatay’ın zengin doğasında her yıl olduğu gibi bu yıl da özel bir ziyaret gerçekleşti. Nesli tükenme tehlikesi altında olan “gazella gazella” türü dağ ceylanları, doğal yaşam alanlarını terk etmeyip, bizlere doğanın ne kadar zarif ve nazik misafirleri olduklarını bir kez daha gösterdiler.

Bu yıl dağ ceylanlarının doğaya uyumlu yaşamlarını gözlemlemek, onları koruma altına alarak hem doğanın dengesini hem de bu zarif canlıların yaşamını sürdürebilmelerini sağlamak adına büyük bir önem taşıyor. Ceylanlar, her zamanki gibi sakince beslenmek için yaşam alanlarına yaklaşıp bizlere doğanın sessiz ama anlamlı hikayesini sundular.

Hatay’ın sadece bu bölgesinde yaşayan bu güzel hayvanlar, bölgedeki ekosistem için büyük bir öneme sahip. Onları koruyarak hem kendi geleceğimizi hem de doğanın dengelerini koruyabiliriz. Gazella gazella türü dağ ceylanlarının bu seneki ziyareti, doğanın bizlere sunduğu bu eşsiz armağanı hatırlatırken, koruma altındaki bu nadide canlıların yaşama haklarını güvence altına almak adına toplumsal sorumluluklarımızı da hatırlatıyor.

Unutmayalım ki, doğanın bu nazik misafirlerine daha fazla sahip çıkmak, onların ve bizlerin sürdürülebilir bir gelecek için birlikte yaşamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf : Fatih Yıldırım
Yer : Kırıkhan