Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mustafa Çöloğlu: “Esnaflık, Vatandaşa Hizmettir”

  İskenderun Bakkallar ve

 

İskenderun Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, deprem bölgesinde esnaflık yapmanın zorluklarına dikkat çekerek, “Ahilik kültürü çok önemli, biz esnaflık yapmayı, vatandaşlarımıza hizmet etmeyi seviyoruz” dedi.
Ahilik Haftası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çöloğlu, 6 Şubat felaketinde kaybettikleri tüm vatandaşlar ve esnaflar için Allah’tan rahmet dileyerek, “Geride kalanlara da sabırlar diliyorum. Tabi deprem bölgesinde esnaflık yapmak zor ama biz esnaflık yapmayı vatandaşlarımıza hizmet etmeyi seviyoruz” ifadelerini kullandı.
Geçmişten bugüne taşınan Ahilik geleneğinin toplumun çok önemli bir parçası olduğunun altını çizen Çöloğlu, “Çıraklıkta, kalfalıktan ustalığa kadar süreçte yanımızda çalışanlara hem iyi bir sanatkâr olmayı hem de ahlaklı ve vicdanlı olmayı öğretiyoruz. Esnaflık yapmayı ve vatandaşlarımıza hizmet etmeyi seviyoruz. Toplumun birbirinden uzaklaştığı bir dönemde, esnaflarımız vatandaşlarımızın bir araya geldiği, sosyalleştiği, sevginin ve saygının gösterildiği yerlerdir. Bu nedenle Ahilik kültürü, kişilerin gelişimi için sonsuza kadar yaşaması gereken bir kültürdür. Ülkemizde ve şehrimizdeki tüm esnafların Ahilik Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.