Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siber suçlarla mücadelede 115 tutuklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde düzenlenen “Siberağ-9” operasyonlarında 115 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, yasa dışı bahis, çevrim içi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik gerçekleştirildi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütüldüğünü belirtti. Operasyonlar, Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon illerinde gerçekleştirildi.

4 gün süren operasyonlar sonucunda yakalanan 115 şüpheliden 17’sinin tutuklandığı, 2’sinin hakkında adli kontrol kararı verildiği ve 96’sının işlemlerine devam edildiği kaydedildi. Ayrıca, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 36 milyon lira değerindeki 3 ev ve 3 araca satılamaz/devredilemez şerhi konuldu. Aramalar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Siber suçlar ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, “Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve bu operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı.