Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Öntürk, Mansur Yavaş’ı EXPO’da Ağırladı

Geçtiğimiz günlerde Hatay’ı ziyaret

Geçtiğimiz günlerde Hatay’ı ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk ile bir araya geldi. Depremlerden sonra gerçekleştirilen ihya ve inşa çalışmaları hakkında bilgi veren Öntürk, şehrin ayağa kaldırılması için birlikte çalışmalara başladıklarını vurguladı.
Öntürk, dayanışmanın devam edeceğini belirterek, “Ayrım gözetmeksizin, tüm belediye başkanlarına destek veriyoruz. Tüm arkadaşlar sırt sırta verdik. Herkes, parti gözetmeden bu şehrin yeniden kalkınması için birbirine yardımcı oluyor,” dedi. Ayrıca, ilçe belediyeleriyle kardeşçe çalıştıklarını ifade etti.

Demografik Yapının Önemi Vurgulandı
Başkan Öntürk, deprem sonrası Hatay’dan çevre illere ciddi bir göç olduğunu belirterek, “Hatay’ın demografik yapısını çok önemsiyoruz. Rezerv alanları konusu da demografik yapıyı korumaya yöneliktir. Bizim en önemli görevimiz, vatandaşlarımızı evlerine kavuşturmak. Bunun mücadelesini veriyoruz,” dedi.
Hatay’daki tüm belediyelerin deprem sonrası gelirlerinin düştüğünü de vurgulayan Öntürk, HBB ve ilçe belediyelerinin bazı sorunlarını Merkezi Hükümet ve bakanlıklarla birlikte çözmeye çalıştıklarını iletti.
Son olarak, ziyaretlerinden dolayı ABB Başkanı Mansur Yavaş’a ve katılımlarından dolayı 15 ilçe belediye başkanına teşekkür etti.