Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Yürüyüş Günü: Hareket Et, Sağlıklı Kal

Araştırmalar, fiziksel aktivitenin vücut

Araştırmalar, fiziksel aktivitenin vücut direncini artırarak enfeksiyonlara karşı koruma sağladığını gösteriyor. Bu nedenle fiziksel olarak aktif olmayan bireylerde enfeksiyon riski daha yüksektir.
Sağlık Bakanlığı, 6 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, obezite ve fiziksel hareketsizliğin ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı.

Fiziksel aktivite, yalnızca beden sağlığını değil, ruh sağlığını ve sosyal gelişimi de olumlu etkiler. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017 verilerine göre, 15 yaş ve üzerindeki her 10 kişiden 4’ü yetersiz fiziksel aktivite yapıyor.

Açıklamada, sağlıklı bir yaşam için yetişkinlerin haftada en az 5 gün, günde 30 dakika; 5-17 yaş grubundaki bireylerin ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapmaları gerektiği ifade edildi. Herhangi bir sağlık sorunu olanların, hangi aktiviteleri yapabilecekleri konusunda doktora danışmaları önerildi.