Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurutmalık Biberin Görsel Şöleni

Hatay’ın Yenihisar Mahallesi, vatandaşların

Hatay’ın Yenihisar Mahallesi, vatandaşların biber kurutup satarak geçim sağladığı bir yer haline geldi. Mahallede, damlar ve balkonlar kurutmalık biberlerle adeta kırmızıya büründü. Bu yıl kurutmalık biberin demeti 500 TL’den alıcı buluyor.
Türkiye’nin verimli topraklarına sahip Hatay’da, meyve ve sebze çeşitliliği dikkat çekiyor. Özellikle zeytin üretimiyle ün kazanan Altınözü ilçesinde, kapya biber hasadında sona gelindi. Yenihisar Mahallesi, biber üretimi konusunda en önemli alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Biber hasadının ardından, toplanan biberler ay boyunca iplere dizilerek evlerin damlarına ve balkonlarına kurutmaya bırakılıyor.
Geçim kaynaklarından biri olan kurutmalık biber, geçen yıl bir demet için 300 ila 350 TL arasında alıcı bulurken, bu yıl fiyatların 500 TL’ye kadar yükseldiği bildiriliyor. Hasadın bu yıl oldukça verimli geçtiği belirtilirken, geçen yıl 10 bin demet kurutmalık biber üretilirken, bu yıl üretimin 15 ila 20 bin demet arasında gerçekleşmesi bekleniyor.
Evlerin damlarında ve balkonlarında oluşturulan görsel şölen, mahallenin muhteşem manzarasını gözler önüne seriyor. Kurutmalık kapya biberlerin eşsiz görüntüsü, dron ile havadan görüntülendi. Yenihisar Mahallesi, biber kurutma geleneğiyle hem ekonomik hem de estetik açıdan dikkat çekiyor.