Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede Aile Jumbo Karidesle Hayata Tutunuyor

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan Süleyman Taze ve ailesi, Akdeniz’in bereketli sularında jumbo karides avlayarak geçimini sağlıyor. Aile, sezonda 700 kilogram karides yakalıyor ve kilosunu 700 TL’den satışa sunuyor.

Depremin vurduğu Hatay’da, av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar yeniden Akdeniz’e açıldı. Süleyman Taze ve ailesi, 22 yıldır Akdeniz Körfezi’nde jumbo karides avlıyor. Karideslerin ağlardan toplanma işini evin kadınları üstlenirken, aile sezonda 700 kilogram karides yakalamayı başarıyor. İskenderun Körfezi’nde avlanan bu karidesler, hem vitamin oranı hem de boyut olarak diğer bölgelere kıyasla üstünlük gösteriyor.

“İskenderun Körfezi Karidesi, Vitamin Açısından Zengin”

Süleyman Taze, her yıl ağustos ayında karideslerin görünmeye başladığını belirterek, “Dörtyol ve Madenli Yat Limanı arasında yoğun bir karides avı dönemi yaşıyoruz. Sabah 5’te denize açılıp, bir gün önce bıraktığımız ağları topluyoruz. Araştırmacılar, İskenderun Körfezi’ndeki karideslerin vitamin oranının daha yüksek olduğunu söylüyor” dedi.

“Jumbo Karidesin Kilosu 700 TL”

Taze, İskenderun Körfezi’nden elde edilen karideslerin 250-270 grama kadar büyüdüğünü belirterek, “Biz bu işi ailecek yapıyoruz. Denizde avlanan karidesleri karada annem, ablam ve teyzemle birlikte ağlardan ayıklıyoruz. Jumbo karidesin kilosu 700 TL’den alıcı buluyor. Sezon boyunca her bir balıkçı yaklaşık 600-700 kilogram karides avlıyor, bazıları bir tona kadar ulaşabiliyor” diye konuştu.

Taze ailesi, 22 yıldır Akdeniz’in eşsiz lezzeti olan jumbo karidesi sofralara ulaştırmaya devam ediyor.