Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Kara:’’ Kız Çocuklarının Güvenliği Tehlikede”

Dünya Kız Çocukları Günü’nde açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, son dönemde artan çocuk cinayetlerine dikkat çekti ve suçluların cezasız kalmasının bu olayları artırdığına vurgu yaptı.

Dünya Kız Çocukları Günü’nde

Dünya Kız Çocukları Günü’nde Acı Tablo: Çocuk Cinayetlerine Tepki

Her yıl 11 Ekim’de kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılında ilan edildi. Ancak bu yılki kutlamalar, Türkiye’de yaşanan çocuk cinayetleri ile gölgede kaldı. CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, yaptığı açıklamada son dönemde yaşanan vahşet olaylarına sert tepki gösterdi.

Çocuk Cinayetleri ve Cezasızlık

Nermin Yıldırım Kara, Dünya Kız Çocukları Günü’nde yaptığı açıklamada, İstanbul ve Diyarbakır’da katledilen çocukları hatırlattı. Kara, suçluların cezasız kalmasının bu cinayetlerin önünü açtığını belirterek, “İktidar, sadece kendisine yönelik eleştirileri suç saymaktadır. Oysa çocuklarımızın güvenliği ve yaşam hakkı siyaset üstü bir mesele olmalıdır,” dedi.

İstanbul Sözleşmesi ve Karanlık İklim Uyarısı

Açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine de değinen Kara, bu kararın siyasi çıkarlar uğruna alındığını ve kadınlar ile kız çocuklarının haklarının hiçe sayıldığını belirtti. “İstanbul Sözleşmesi, bir seçim hesabı yüzünden yok sayıldı. Kadınların ve kız çocuklarının güvenliği, özgürlüğü geri plana atıldı,” ifadelerini kullandı.

Kız Çocukları İçin Güvenli Bir Gelecek

Yıldırım Kara, kız çocuklarının güvenle büyüyebileceği bir ülke inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “İktidar eliyle yaratılmak istenen karanlık iklimi kabul etmeyeceğiz. Kız çocuklarının güven içinde, eşit haklara sahip olduğu bir Türkiye hayalini gerçekleştireceğiz,” dedi.