Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel: Vergi almak için ‘İsrail saldıracak’ demişler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’nin Meclis’e sunduğu yeni vergi düzenlemelerini sert bir şekilde eleştirdi. Özel, “İsrail’in saldıracağı bahanesiyle halktan yeni vergiler toplamak istiyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’nin yeni sunduğu vergi düzenlemelerini sert ifadelerle eleştirdi. Özel, iktidarın Türkiye’ye yönelik İsrail saldırısı iddialarını, halktan daha fazla vergi toplamak için kullandığını iddia etti. Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kaynak sağlama amacıyla getirilen yeni düzenlemelerle, birçok kesimden ek vergi talep ediliyor.

“İsrail Saldıracak” Söylemiyle Korku Yaratmak
CHP’nin talebi üzerine TBMM’de kapalı bir grup toplantısı gerçekleştirilmiş, toplantı sonrası Özel, bilinmeyen hiçbir şeyin söylenmediğini belirterek, iktidarı eleştirmişti. Özel’e göre, hükümet, halkın üzerindeki vergi yükünü artırmak için çeşitli bahaneler üretiyor. Özellikle İsrail’in Türkiye’ye saldıracağı yönündeki açıklamaları bu amaçla kullandığını ifade eden Özel, savaş korkusu yaratılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Yeni Vergi Düzenlemesi: Kimden Ne Kadar Vergi Alınacak?
Meclis’e sunulan yasa teklifiyle, Savunma Sanayii Destekleme Fonu için yeni kaynaklar yaratılacak. Özel, teklifle birlikte her türlü beyannameden vergi alınacağını vurguladı. Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilen beyannamelerde dahi vergi alınacağını belirten Özel, kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan yılda 750 lira, gayrimenkul alımlarında ise 750 lira ek vergi talep edileceğini söyledi. Ayrıca sıfır araç alanlardan 3 bin lira, ikinci el araç alımlarında ise bin 500 lira ek vergi kesilecek.

Özel, söz konusu düzenlemeyle her türlü beyannameden ek vergi alınacağını belirtti. Özellikle gümrük beyannameleri üzerinden 624 lira, SGK beyannameleri üzerinden 228 lira ek vergi talep edileceği ifade edildi. Bu vergilerin yüzde 20’sinin ise savunma sanayiine aktarılacağı belirtildi.

Savunma Sanayiinde Kaynak Eksikliği İddiası
Özel, hükümetin savunma sanayiine kaynak bulmakta zorlandığını ve bu nedenle yeni vergilerle halktan 70 milyar lira toplanmak istendiğini iddia etti. Ancak, 2017 yılında Varlık Fonu’na savunma sanayiinden 3 milyar liranın bedelsiz devredildiğini hatırlatarak, “O dönem savunma sanayine ihtiyaç yok denilmişti, şimdi neden tekrar para toplanıyor?” diye sordu. Özel, hükümetin bu adımlarını halkın ekonomik sıkıntılarına duyarsız kalmakla eleştirdi.

Emeklilerin ve Asgari Ücretlilerin Durumu
Özel, ayrıca ülkede emeklilerin ve asgari ücretle geçinenlerin durumuna da dikkat çekti. Emeklilerin 12 bin 500 lira maaşla geçinmeye çalıştığını, asgari ücretin ise yetersiz kaldığını vurgulayan Özel, hükümetin halkın gerçek sorunlarını görmezden gelerek yeni vergilerle çözüm aradığını dile getirdi. Asgari ücrete zam yapılmadığını belirten Özel, ekonomik kriz ortamında halkın geçim mücadelesinin görmezden gelindiğini ifade etti.