Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Bakanlığı’ndan 204 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, son 10

Ticaret Bakanlığı, son 10 ayda 1.542 aldatıcı reklama erişimin engellendiğini ve firmalara toplamda 204 milyon TL ceza uygulandığını duyurdu. Bakanlık, tüketicileri yanıltan ve tecrübe eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamaları inceleyerek bu cezaları belirledi.

Reklam Kurulu ile gerçekleştirilen toplantıda, 202 adet dosyadan 185’inin mevzuata aykırı bulunduğu ve bu reklamlar hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 16 milyon 865 bin 937 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ayrıca, internette yasaya aykırı olan 71 reklam da erişime engellendi.

Yılın ilk on ayında, toplam 1.358 reklam için durdurma cezası ve 204 milyon 322 bin 410 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Bakanlık, alkollü içkilerin reklamının yasak olduğuna rağmen sosyal medyada bu tür içeriklerin paylaşıldığını tespit etti. Bu duruma yönelik olarak Reklam Kurulu’nun toplantısında idari yaptırım uygulanmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin karşılaştığı benzer aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara yönelik incelemeleri yoğun bir şekilde sürdürmektedir.