Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Sayar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Açıldı

Hatay’da 6 Şubat 2023’te

Hatay’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonucunda ağır hasar gören Ali Sayar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni binası, hayırseverlerin destekleriyle düzenlenen törenle açıldı. Antakya ilçesi Vali Ürgenpaşa Mahallesi’nde bulunan okul, Hugo Boss Vakfı ve Ahbap Derneği iş birliğiyle inşa edildi.
Yeni okul binası, çelik konstrüksiyonla inşa edilmiş olup, içerisinde 16 derslik, 4 laboratuvar ve bir tekstil atölyesi barındırıyor. Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, 6 Şubat depremleri nedeniyle hasar gören okullar için devlet kurumları ve hayırseverlerin katkılarıyla önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Tüysüz, “Hatay’da 110 okulun yapımının tamamlandığını, 113 okulumuzda ise çalışmaların devam ettiğini” ifade etti. Ayrıca, Ahbap Derneği tarafından yaptırılan 13 okulun bulunduğunu da sözlerine ekledi. Tüysüz, “İnşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar daha fazlasını bekliyoruz.” dedi.

Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya, deprem bölgesine yardım eli uzatmak için tüm şirketlerin seferber olduğunu vurgulayarak, “Afetin ardından Hatay’a yaklaşık 8 bin kışlık kıyafet sevkiyatı gerçekleştirdik. Çalışanlarımızla birlikte yüklü miktarda bağış toplayarak 10 konteyner gıda ve hijyen malzemesi gönderdik.” şeklinde konuştu. Kaya, Ahbap Derneği ile birlikte okul yaptırmaya karar verdiklerini ve 2025’ten itibaren okul ile tekstil atölyesinin ihtiyaçlarını karşılayacak bütçeyi ayırdıklarını belirtti.
Ahbap Derneği’nin kurucusu şarkıcı Haluk Levent ise okulun açılışında duyduğu mutluluğu dile getirerek, öğrencilere gelecekte bir konserde buluşma sözü verdi. Törenin ardından katılımcılar, açılışı yapılan okulu gezme fırsatı buldular.