Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİT’ten PKK’ya darbe

  Milli İstihbarat Teşkilatı

 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde düzenlediği operasyonla PKK/YPG’nin sözde sorumluları Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate’yi etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 1994’te PKK/YPG’ye katılan ve “Mazlum” kod adıyla bilinen terörist Hüseyin Öztürk, Türkiye, Irak ve Suriye’de Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize etmekteydi. MİT, Tel Rıfat’ta Öztürk’ü saha ajanları aracılığıyla kontrol altına aldı.

Operasyonda Öztürk’ün, PKK/YPG’li terörist Vidan Fate ile birlikte hareket ettiği belirlendi. Her iki terörist de Tel Rıfat’ta gerçekleştirilen nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Hüseyin Öztürk, 1994’te örgüte katıldıktan sonra 2015 yılına kadar Irak’ın Kandil, Gare, Zap ve Metina bölgelerinde, ayrıca İran’ın Bani, Kelareş ve Salmas bölgelerinde faaliyet gösterdi. 2015’ten itibaren Suriye’de terör örgütü adına çalışmalarını sürdürdü.

Vidan Fate ise, 1990’da Suriye’de yerel örgüte işbirlikçilik yaparak terör faaliyetlerine başladı ve 2000’de örgütün kırsal kadrolarına katıldı.

MİT’in gerçekleştirdiği bu operasyon, terörle mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.