Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da PwC-TEV Çakı İlkokulu Törenle Açıldı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, hayırseverlerin katkılarıyla yapılan PwC-TEV Çakı İlkokulu düzenlenen törenle açıldı. Bu önemli eğitim kurumu, deprem sonrası eğitimde yaşanan kayıpların telafisi adına atılan büyük bir adım olarak öne çıkıyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, hayırseverlerin

Yeni okul açılışı ve destekler

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen PwC-TEV Çakı İlkokulu, düzenlenen bir törenle kapılarını açtı. Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, PwC Avrupa Kıdemli Ortağı ve Başkanı Petra Justenhoven ve PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu katıldı.
Vali Masatlı, törende yaptığı konuşmada, yeni okulun Hayırseverlerin destekleriyle hayata geçtiğini belirterek, eğitim alanında atılan bu önemli adımın kent için hayırlı olmasını diledi. Masatlı, deprem sonrası yaşanan kayıpların hem maddi hem de manevi olarak derin yaralar açtığını ifade etti.

Eğitimde büyük kayıplar

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından Hatay’da, eğitim kurumlarının yaklaşık 3’te 1’inin kullanım dışı kaldığını dile getiren Masatlı, şöyle devam etti:
“Devletimiz, milletimiz ve yardım kuruluşlarıyla birlikte dünyanın en büyük iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. Bu süreçte 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullarımızı açmayı başardık. ‘Eğitim Hatay’ımıza nefes olacak’ mottosuyla yola çıktık.”

Okullardaki iyileştirme çalışmaları

Hatay’da deprem sonrası yapılan okulların sayısına dikkat çeken Masatlı, 517 dersliğin onarımdan geçirildiğini ve 115 okulun eğitim-öğretime açıldığını açıkladı. Bu okullardaki toplam derslik sayısının ise 863 olduğunu belirtti. Ayrıca, 111 okulun inşaatının devam ettiğini ve bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte 1668 yeni dersliğin eğitim hizmetine sunulacağını ifade etti.
İhalesi devam eden okulların da bulunduğunu dile getiren Masatlı, “Gelecek yıl sonuna kadar bu projeleri tamamlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Devlet-millet iş birliği

Vali Masatlı, deprem öncesi 14 bin 700 olan derslik sayısının, açılışla birlikte 16 bin 700’e yükseleceğini belirtti. “Tüm bu çalışmalar, devlet ve millet iş birliği ile sivil toplum kuruluşları ve yardımsever vatandaşlarımızın destekleriyle mümkün oldu.” diyerek katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, hayırseverlerin desteğiyle yapılan PwC-TEV Çakı İlkokulu törenle açıldı. Açılışta Hatay Valisi Mustafa Masatlı (sağda), Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş’a (solda) plaket verdi. ( Lale Köklü Karagöz – Anadolu Ajansı )

TEV’den önemli destek

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, açılışta yaptığı konuşmada, yeni okulun bölge için uzun vadeli bir toparlanma sürecine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Eğitime yapılan bu önemli desteklerin, toplumsal iyileşmeye büyük katkı sunacağına dikkat çekti.

Açılış sonrası incelemeler

Törende yapılan konuşmaların ardından, okulun açılış kurdelesi kesilerek sınıflarda incelemelerde bulunuldu. Vali Masatlı, öğrencilerle bir araya gelerek onlara çeşitli hediyeler verdi.