Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Kamu-Sen’den Anayasa Vurgusu: “Önce Türkiye’’

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Ömer Solğun, Anayasa tartışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Solğun, Türkiye Kamu Sen’in bir “Türkiye Sevdalıları” hareketi olduğunu vurgulayarak, “Ortak kıymetlerimize hiç kimse el uzatamaz” dedi.
Başkan Ömer Solğun, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye Kamu Sen’in 1992’de “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” şiarıyla kurulduğunu hatırlattı. Ekmek mücadelesinin, yani hak mücadelesinin ve onurlu sendikal mücadelenin adresinin Türkiye Kamu Sen olduğunu belirten Solğun, “Türkiye Kamu Sen’liler, ‘Ekmek kavgasının’ önüne ‘Türkiye sevdasını’ koymuştur. Biz, her durumda ÖNCE TÜRKİYE deriz! Diğer her şeyin anlamı ancak ondan sonra gelir!” ifadelerini kullandı.
Solğun, Türkiye sevdasının anlamını ise şu şekilde tanımladı: “Bizim için Türkiye; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesidir. Anayasamızda ifadesini bulan temel değerlerdir. Atatürk’tür, Cumhuriyettir. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışıdır. Devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüdür. Türkçe’dir, ay yıldızlı al bayraktır, İstiklal Marşı’dır. Başkent Ankara’dır.”
Sonuç olarak, Solğun, “Türkiye sevdalılarını aşmadan ortak kıymetlerimize hiç kimse el uzatamaz!” diyerek, ortak değerlerin korunmasına vurgu yaptı. Bu açıklamalar, Anayasa tartışmalarının alevlendiği bir dönemde kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapıldı.